Díjeső Nyíregyházára – nyert az Élmény- és Parkfürdő, a Pangea Hotel és a Deluxe Apartman

A Szallas.hu, mint a hazai piacvezető szállásközvetítő portál, immár hatodik alkalommal ismerte el a magyar turizmus kiválóságait, idén négy területen is. Kiosztották – nyolcszázezer vendégértékelés, 190 ezer szavazat, valamint a szakmai zsűri értékelése alapján – az Év Szállása Szakmai díjait, az Év Szállása Népszerűségi díjait, az Év Szállása Minőségi díjait, valamint a Fődíjakat is. Jutott bőven elismerés városunknak is, ugyanis a négy területből hármat – az Év Turisztikai Attrakciója; az Év Szállása Népszerűségi díj panzió, apartman, vendégház kategória; az Év Szállása szakmai különdíj – mi nyertünk meg.

Nyíregyháza helyzete felértékelődött

– Ez óriási dolog! Három díj került Nyíregyházára. Az Év Turisztikai Attrakciója ez évben az Aquarius Élmény- és Parkfürdő lett – tavaly az állatpark. A Pangea Hotel különdíjat kapott, a Deluxe Apartman pedig a saját kategóriájában a népszerűségi ranglistán az I. helyen végzett. Ezek mutatják, hogy Nyíregyháza, mint úti cél már évek óta felértékelődött – hangsúlyozta dr. Kovács Ferenc polgármester.

Turisztikai imázst épít Nyíregyháza

Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője hangsúlyozta, ami a turisztikát illeti, jól láthatóan Nyíregyházán tudatos építkezés folyik, amelynek köszönhetően a város hamarosan igazi „márka” lesz.
– Ami Nyíregyházán és a közvetlen környezetében történik, az mindenképpen figyelemreméltó, hiszen a turisztika tekintetében évek óta tartó tudatos építkezés figyelhető meg, amelynek sikere a most átadott díjakban tökéletesen visszaköszön. Nagyon sok attrakció, sok település, mint például Hajdúszoboszló, évek óta stabil, hosszú évtizedek alatt építette fel azt a turisztikai imázst, amivel rendelkezik. Jól mutatja, hogy ha egy település elindul valamilyen irányba, és azt konstansan évekig, évtizedekig tudja tartani, akkor lesz igazából egy márka. Ebben nagyon jó úton halad Nyíregyháza és ez a környék.

Az Év Turisztikai Attrakciója: Aquarius Élmény- és Parkfürdő

Idén a legvonzóbb turisztikai attrakciók szavazás útján szálltak ringbe a győzelemért. Július 19. és október 30. között zajlott a verseny. Az attrakciókra összesen 14 855 szavazat érkezett, melyből 3494-et az Aquarius Élmény- és Parkfürdő kapott, így ők vehették át a fődíjat. Az elismerés mellett egy 300 ezer forint értékű Szallas.hu online megjelenési csomaggal gazdagodtak.
– Számunkra nagyon fontos a szakma elismerése, de leginkább ennyire a közönségé is, hiszen õk azok, akik jegyet vásárolnak és betérnek hozzánk. 529 ezer vendégünk volt 2017-ben. Most is több ezren szavaztak ránk, úgy gondolom, hogy ennyi vendég egy elégedettségi szavazásban, ha mellettünk tette le a voksát, az mindenképpen pozitív és igazi elismerés – hangsúlyozta dr. Podlovics Roland, a Sóstó- Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Az Év szállása szakmai különdíj: Pangea Hotel

Az Év Szállása Szakmai díjait négy kategóriában ítélte oda a zsűri, illetve idén kiosztottak egy különdíjat is. Az értékelés során figyelembe vették az adott szálláshely vendégértékeléseit, valamint többek között azt is, hogy milyen szerepet tölt be az adott turisztikai térségben. Idén az Év Szállása Szakmai különdíját a hihetetlen népszerűségre szert tett, 9,8 pontos vendégértékeléssel rendelkező Pangea Hotel kapta. Az elismerés mellett a Szallas.hu 500 ezer forint értékű hirdetési csomagját vehették át.
– Rendkívüli módon örülünk ennek a díjnak, hiszen mi nem pályáztunk az Év Szállása díjra. Úgy gondoltuk, hogy még nagyon fiatal a szálloda, de a szakmai zsűri, aki ezt az elismerést odaítélte, úgy döntött, hogy kell kapnunk egy különdíjat, hiszen olyan nagy a vendégelégedettség. Ahogy ők mondták, berobbant a köztudatba a Pangea Hotel. Különleges a dizájn, különleges a szálloda, és ezt szerették volna díjazni – szólt a kitüntetésről Gajdos László igazgató.

Az Év szállása népszerűségi díj: Deluxe Apartman

A fődíj és a szakmai díj mellett, népszerűségi díj is érkezett Nyíregyházára. Az Év Szállása Népszerűségi díjat panzió, apartman, vendégház kategóriában a Deluxe Apartman kapta, akik 2603 voksot gyűjtöttek be. Nyereményük a díj mellett a Szallas.hu online és rádiós megjelenési csomagja lett. A tulajdonos, Csűri Péter István megerősítette, hogy összefogással dolgoznak a vendégek kényelméért a sóstói turisztikai szolgáltatók.
– 2013-ban indult a Deluxe Apartman és már 2014-ben az Év Szállása versenyen a népszerűségi kategóriában a II. helyet nyertük el. Ezt követően 2017-ben az országban egyedülállóként újra kiérdemeltük ezt a neves elismerést. Az idei így már a harmadik díjunk. Jellemzően szlovák, lengyel és most már a hazai vendégek is szép számban foglalnak szállást nálunk. A Deluxe Apartman főként a családos nyaralókat vonzza, ezért a jövőbeni terveink között szerepel egy udvari játszóház kialakítása.

Visszaigazolható fejlődés történik

– Amellett, hogy 2010-tõl folyamatos, számokkal is visszaigazolt komoly fejlődés történt a turisztikában Nyíregyházán, ez az év kulcsév. Idén nagyot léptünk előre. Növekedett a vendégéjszakák száma, egyre kedveltebb úti cél lett Nyíregyháza, minőségi ugrás történt a szálláshelyek tekintetében. Azon dolgozunk, hogy a sikersorozat tovább folytatódjon – hangsúlyozta dr. Kovács Ferenc polgármester.

(Szerző: Bruszel Dóra, Matyasovszki Edit)