Digitális Kkv Nap Nyíregyházán, a Modern Vállalkozások Programja keretében

Nagyné Varga Katalin, kamarai főtitkár hangsúlyozta:

Fontos, hogy a vállalkozások tudják: az infokommunikációs eszközök használata a modern vállalkozások vitelénél, valamint a különböző programok használata most már elengedhetetlen, hozzátartozik a napjainkhoz. E-közigazgatás, e-ügyintézés, Cégkapu; az ügyeket most már csak úgy lehet intézni, hogyha bizonyos informatikai ismeretekkel vagy megfelelő háttérprogramokkal rendelkezünk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a kis- és középvállalkozásokat tájékoztassuk az új rendszerekről, felhívjuk a figyelmüket a változásokra.

Kimondottan a kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások képviselőit várták az előadók, szervezők. Többek között a SAP Business One-t is bemutatták.


További képekért kattintson a fotóra!

Moldvay János, az IFSZ Kft. ügyvezetője elmondta:

Magyarországon - a tapasztalataink szerint - a kis- és középvállalkozások sokszor 'dobozos' szoftvereket, illetve szigetszerű informatikai rendszereket használnak – de egy ilyen integrált rendszerben egységes adatkezelést és egységes információelérést tudunk biztosítani, amivel a vezetői döntések is sokkal gyorsabban, hatékonyabban megvalósíthatók. Úgy kell tekinteni egy ilyen szoftverre, mint bármilyen beruházásra, amellyel pénzt tudunk megtakarítani és hatékonyabbá tudjuk tenni vállalkozásunkat.

Az érdeklődők az IKT szakterülettel és termékpalettájával is megismerkedhettek. A rendezvényen elhangzott, a Modern Vállalkozások Programja közel három éve igyekszik segíteni a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokon, útbaigazítani őket többek között a digitális átalakulás felé vezető úton. A Program többek között felméréseket végez, informatikai fejlesztéseket, megoldásokat is javasol, kedvezményeket tesz elérhetővé.


Dér Vivien