Diákolimpia - Nyíregyházán rendezik a röplabda finálét

A hétvégén rendezik az V.-VI. Korcsoportos röplabda diákolimpiai döntőt Nyíregyházán. A fiúknál és a lányoknál is 8-8 csapat vesz részt, köztük hazai együttesek is. 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több alkalommal rendeztek már diákolimpiai döntőt az elmúlt években. A legnagyobb az összevont labdajáték finálé volt, de röplabdában is volt már házigazda Nyíregyháza. Péntektől vasárnapig két helyszínen, a Bem Iskolában és a Continental Arénában tartják az V.-VI. korcsoport döntőjét.  

- Egyértelmű volt, hogy most is pályázunk a rendezési jogra. Tavaly hirdette meg az MDSZ, és sikerült Nyíregyházára hoznunk a finálét. A csapatokkal szemben nincs elvárásunk, a legfontosabb, hogy sportoljanak, és érezzék jól magukat a fiatalok – mondta Dr. Székely Tibor, a Sz-Sz-B Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke. 

A lányoknál és a fiúknál is 8-8 csapat vesz részt. A lányoknál a Vasvári Pál Gimnázium képviseli Nyíregyházát. 

- A lányok két korosztályban, az U17-ben és az U20-ban játszanak a klubban, belőlük kell egy közös csapatot összerakni. Remélem a szülők, az iskolatársak, a barátok is kint lesznek majd a mérkőzéseken, és szurkolnak nekünk. A lányok biztos, hogy mindent megtesznek majd - mondta Szekér Lászlóné, a Vasvári Pál Gimnázium edzője.  

A riválisok között a Vasas, a Békéscsaba és a Szent Benedek játékosai is ott vannak, így nem lesz könnyű dolga a mieinknek, akik közül Földi Boglárka, Farkas Gréta és Tolnai Janka is a Fatum felnőtt csapatának is tagja. A fiúknál a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium indul. 

- Már a beiskolázáskor megkérdezzük a gyerekeket, hogy mit sportolnak, és természetesen örülünk, ha a röplabdát választják. Azt gondolom, lehet az iskola egy jó utánpótlásbázis. Nálunk csak 14 éves korban kezdik a fiúk a röplabda edzéseket, így a riválisokhoz képest van lemaradás, de szeretnénk tisztességesen helyt állni – tette hozzá Imre Győző, a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium edzője. 

A mérkőzések pénteken délelőtt kezdődnek, és vasárnap kora délutánig tartanak. A döntőket a Continental Arénában rendezik.