Diáknapok a Bánkiban

A lóerők találkoztak ma a Bánki Donát Műszaki Középiskola udvarán. A diákok felülhettek a ló vontatta szekérre, de a jóval gyorsabb autókat és veterán motorokat is megcsodálhatták.
Diáknapokat szerveztek a nyíregyházi középiskolában, ahol a szombati horgászverseny után hétfőtől szerdáig három napon át az iskolában a kikapcsolódás és a szórakozás kapta a főszerepet. A színes programok között azért voltak a szakmához kötődő rendezvények is.

További képekért kattintson a fotóra!

– Természetesen nem tudunk úgy diákhetet szervezni, hogy autós és motoros programok ne legyenek – mondta Leveleki Miklós, az intézmény igazgatója. – A tanulóink kedvtelésből is foglalkoznak autók felújításával és veterán autók karbantartásával, ezekből nyílt most egy kiállítás. A diákok régi motorokat is megcsodálhatnak, később pedig motoros és autós bemutatókat is tartunk. Mindenképpen törekszünk arra, hogy a szakmához kötődő programokat is szervezzünk.

Az iskola udvarán a mai gépkocsik mellett felsorakoztak a régi Ladák, Skodák és Trabantok. Galambos Tibor, az iskola tanulója egy maga bütykölte Trabantot mutatott meg társainak.
– Tízéves koromban jutottam ehhez az autóhoz, ajándékként kaptam egy ismerősömtől – mesélte Galambos Tibor. – Ez a Trabant akkor nagyon rossz állapotban volt, csak úgy le volt állítva az udvar végében, még víz is állt benne. Tíz éve folyamatosan bütykölgetem, mindent én magam csinálok rajta, és most olyan állapotban van, hogy bárhová el tudok indulni vele. Hétvégi autónak használom.
A diáknapon voltak versenyek, bemutatók, rendőrkutyák mutatták meg ügyességüket, a tornaterem pedig azokat a diákokat várta, akik az erős ember versenyen mérték össze erejüket.

A Bánki Donát Műszaki Középiskolában megrendezett diáknapon a fiúk azt is megmutathatták, mennyire vannak otthon a konyhaművészetben. Az iskola udvarán bográcsokban rotyogott az étel, az osztályok között főzőversenyt rendeztek.

F. A.

(Fotó: Trifonov Éva)