Derbire készül a Szpari
Derbire készül a Nyíregyháza Spartacus. A labdarúgócsapat Diósgyőrben lép pályára a bajnokság következő fordulójában. A találkozóra sok szurkolót várnak.

Legyen szó bármelyik osztályról, bármilyen meccsről, a Nyíregyháza–Diósgyőr összecsapás mindig kiemelten fontos a szurkolók életében. Ezúttal a DVTK II vendége lesz a Nyíregyháza Spartacus vasárnap.

A legfontosabb a három pont megszerzése. Én vettem már részt hasonló derbin, tudom, hogy mit jelent ez a szurkolóknak, ezért szeretnénk őket megörvendeztetni egy emlékezetes sikerrel – mondta Mátyus János vezetőedző.

Mohamadou Abdouraman jó teljesítményt nyújtott az elmúlt hetekben, éppen ezért nagy veszteség a Szpari számára, hogy nem léphet pályára Diósgyőrben öt sárga lapja miatt. Kérdéses Igor Zofcák játéka is, a középpályás ugyanis a vádlijára kapott egy nagy rúgást a REAC elleni találkozón, amikor hosszasan ápolni is kellett. Rubus Tamás viszont készül, a védő játszhat a hétvégén.

Még érzem kicsit a sérülést, de készen állok a játékra. Remélhetőleg sok szurkoló elkísér majd bennünket, és egy jó hangulatú meccsen győzünk. Azt nem tudjuk, kik játszanak majd vissza az első csapatból a házigazdánál, de mivel mi bajnokok szeretnénk lenni, így mindenképp nyernünk kell – mondta Rubus Tamás játékos.

Zoran Kostic játszott korábban a Diósgyőrben. A játékos jó hangulatra, és sok nézőre számít. A támadó egy hosszú sérülés után tért vissza.

Ez egy nehéz időszak most számomra, de egyre jobban érzem magam. Még kicsit fáradt vagyok ugyan, de ez normális egy sérülés után. Játszani akarok, segíteni a csapatnak és a maximumot próbálom adni a pályán – mondta Zoran Kostic.

A találkozóra sok nyíregyházi szurkoló tervezi az utazást. Számukra fontos információ, hogy a rendőrség segíti a stadion megközelítését, és a korábbi évekhez képest ezúttal máshol kell majd parkolniuk az autókkal érkezőknek építési munkálatok miatt.

Dankó László