December elsejétől osztják a szociális tűzifát Nyíregyházán
December elsejétől osztják a szociális tűzifát Nyíregyházán

A tervek szerint bő egy hét múlva elkezdődik a szociális alapon igényelhető tűzifa osztása, amit Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata évek óta, minden évben megszervez a város közigazgatási területén élők számára. A tűzifaosztás előre láthatóan 2020. december 1-jén indul és 2021. február 28-ig tart, a kérelmek felvétele folyamatos.

A rászoruló családok a téli hónapokban háztartásonként 5 mázsa szociális tűzifát kaphatnak – a NYÍRVV Nonprofit Kft. által kitermelt tűzifából – Nyíregyházán. A tüzelőanyagot a városüzemeltető kft. telephelyén vehetik át az érintettek. Dr. Krizsai Anita, a Szociális és Köznevelési Osztály vezetője elmondta, ezzel a fajta juttatással az önkormányzat célja az, hogy megelőzzék a krízishelyzet kialakulását azok számára, akik nem rendelkeznek semmilyen fűtési móddal, illetve eszközzel. A tűzifajuttatás lebonyolításában a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ, illetve a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai vesznek részt.

A szállításról mindenki maga kell, hogy gondoskodjon

A tűzifaosztás előre láthatóan 2020. december 1-jén indul és 2021. február 28-ig tart, a kérelmek felvétele folyamatos. A rászoruló családok a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központnál nyújthatják be igényüket. A családonkénti 5 mázsa tűzifát a NYÍRVV Nonprofit Kft. telephelyén (Nyíregyháza, Tüzér u. 2–4. szám) vehetik át azzal, hogy a szállításról mindenki maga kell, hogy gondoskodjon. A veszélyhelyzetre tekintettel az idei évben a személyes megkeresés helyett kérik, telefonon adják le igénylésüket.                                         

További információ telefonon, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ telephelyein ügyfélfogadási időben kérhető.

– Északi telephely, 4400 Nyíregyháza, Május 1. tér 10/A (telefon: 06-42/444-297);

– Déli telephely, 4400 Nyíregyháza, Vécsey u. 15. (telefon: 06-42/421-169);

– Huszártelepi telephely, 4400 Nyíregyháza, Huszár tér 5. (telefon: 06-42/315-719).