Debrecenből is érkeztek a nyíregyházi kerékpártúrára! Augusztusban folytatás

Mint ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és az általa működtetett Tourinform Sóstógyógyfürdő több új szolgáltatással is készült az idei szezonra, többek között túrakerékpárok kölcsönzésére is lehetőség nyílik az irodákban. A bérelt kerékpárokkal azonban nemcsak önállóan barangolható be a környék, hanem szervezett túrákat is indít a nyíregyházi TDM a Középkori Templomok Útja Egyesülettel karöltve. A túrákat szakvezető és idegenvezető kíséri. (Megjelent a Nyíregyházi Napló július 23-ai számában.)

 

A biciklitúrák keretében Nyíregyháza és a Nyírség történelmi emlékhelyeit és örökséghelyszíneit fedezhetik fel a turisták és a városlakók. A rövidebb és hosszabb útvonalak között válogatva minden érdeklődő megtalálhatja a számára vonzó ajánlatot. A túrákat szakvezető és idegenvezető kíséri, így a résztvevők az aktív kikapcsolódás mellett érdekes történeteken keresztül ismerhetik meg a térség látnivalóit. A program július 3-án startolt el és egészen szeptember 11-ig tart majd.

– Azt tapasztaljuk, hogy a rövidebb túrák kedveltebbek, azok mindig nagyobb létszámmal indulnak el, de természetesen a hosszabbakat is szeretik a sportolni vágyók. Eddig többségében nyíregyháziak csatlakoztak hozzánk, de voltak már Debrecenből is. Az időjárás mindig kedvezett, bízunk benne, hogy így lesz ez a következő három túra során is.

Várostörténettől a bokortanyák világáig

Augusztus 21.

Nyíregyházi bringakör – Várostörténeti kerékpártúra Nyíregyházán (37,5 km)

Szeptember 4.

Rétközi kerékpáros örökségkör (97 km)

Szeptember 11.

Tirpák telepesek nyomában – Kerékpártúra a bokortanyák világába (33 km)

Jelentkezés és további információ: www.nyiregyhaza.info.hu Telefon: +36-42/310-735.