Debrecenben tárgyalják a nyírturai gyilkosságot

Debrecenben tárgyalják a nyírturai gyilkosságot

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2018 júniusában R.R. vádlottat, mint többszörös visszaesőt különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, kifosztás bűntette, magánlaksértés vétsége és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2017 áprilisában, késő este egy nyírturai idős asszony házának bejárati ajtaján lévő üveget betörte, s a belülről kulccsal bezárt ajtót kinyitotta. Az egyedül élő 84 éves sértett a zajt hallva magához vette a mobiltelefonját, hogy segítséget hívjon, a vádlott azonban ezt megakadályozta. Egy széklábbal többször megütötte a nőt, aki a hálószobába menekült. A vádlott követte, és a széklábbal folyamatosan ütlegelte a fejét és mellkasát, majd felvett egy kést, és többször megszúrta a nő nyakát, mellkasát és végtagjait. A bántalmazás során a sértett 44 szúrt sérülést szenvedett el, s a helyszínen meghalt.

Miután a vádlott észlelte, hogy a sértett nem mozdul, a lakásban értékek után kutatni kezdett, majd egy vadásztőrt és ezer forintot magához véve elhagyta a házat.

Ezután rövid időn belül elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték. Néhány nappal később a börtönben rátámadt az egyik börtönőrre, mert nem akart abban a zárkában maradni, ahol elhelyezték.

Az ügyet a Debreceni Ítélőtáblán január 31-én tárgyalják.

civishir.hu