Csütörtökön több szabadtéri tűzhöz vonultak térségünkben a tűzoltók
Fotó: Illusztráció

Friss hírek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

Nyíregyházán, a Sugár utca egyik családi házánál kukoricacsutkát égetett a tulajdonos. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak felszólítására a tulajdonos eloltotta a tüzet. Nyíregyházán az önkormányzati rendelet szerint április elsejétől tilos az avar, valamint a kerti hulladék égetése, helyszíni bírságot szabtak ki.

Kislétán mintegy száz négyzetméteren égett a száraz fű, Rakamaz előtt, a vasúti töltésen nyolcszáz négyzetméteres területen égett a száraz vegetáció. Hodász, Tiszakanyár, Vasmegyer és Tarpa belterületére is riasztották a tűzoltókat szabadtéri tűzhöz, de több külterületi részen is izzott, égett a száraz aljnövényzet.

Mérk és Fábiánháza között, Nyírtelek és Belegrád között, valamint Nagyecsed és Tiborszállás között is avar égett csütörtökön. A beavatkozók gyorssugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

A legnagyobb tűz Nagykállóban, a Kossuth út mögötti nádasnál volt, ott két hektáron égett a száraz növényzet. A nyíregyházi hivatásos és a nagykállói önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság