Csúszik a bajnoki rajt - Ősszel salakmotoros EB futamot rendeznének a megyében

Nem kezdődhet el a salakmotoros idény Magyarországon. A koronavírus-járvány miatt borult az előzetes versenynaptár. A megyénkében szeptemberben EB döntőt rendeznénk, addigra normalizálódhat a helyzet.

Nem tudni mi lesz az idei salakmotoros idénnyel. Áprilisban már rajtolt volna a szezon, de a koronavírus-járvány miatt az első debreceni verseny elmarad. Május 1-jén már a Nagyhalász Speedway Ring lett volna a házigazda, de ezt a futamot is biztosan más időpontban tartják. Szeptemberben a szabolcsi településen U21-es EB döntőt rendeznének, mindenki abban bízik, addigra normalizálódik a helyzet.

- Készen álltunk arra, hogy a pálya újra megkapja a hivatalos minősítést, de egyelőre nem kerülhetett sor az ellenőrzésre. Nagy kérdés, hogy alakul az idei idény, mert egyelőre a versenyzők nem utazhatnak, a határok lezárva, a rendezvények elhalasztva. Reméljük rövidesen javul a helyzet, de akkor is elsőbbséget élveznek a nemzetközi nagy bajnokságok, és ehhez kell majd igazítanunk a hazai futamokat. Mi mindenképp rangos mezőnyt szeretnénk vendégül látni. Remélhetőleg a szeptemberi EB-re minden megoldódik - mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa.   

A pálya átesett a szokásos tavaszi karbantartáson, az elmúlt években sok fejlesztés valósult meg. Egyelőre a versenyzők nem ülhetnek motorra, csak erősítő edzéseket végezhetnek. A napokban a háromszoros világbajnok, Nicki Pedersen koronavírus tesztje is pozitív lett, a sportoló azonban jól érzi magát.