Csalánkrémleves az Ózon Panzió séfjének receptje szerint
Régóta köztudott dolog, a csalán milyen jótékony hatással van egészségünkre. Igen magas ásványianyag-tartalommal, vastartalommal telített.Csalánkrémleves 4 fő részére:
- frissen szedett csalánlevél (kb. 20 dkg)
- 2 dl Rama főzőtejszín
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- kristálycukor
Megjegyzés:
A csalánlevelet lehetőleg ózondús területekről szedjük le, elkerülve ezzel az utak mentén a gépjárművek által kibocsátott füstszennyezést.
Elkészítés:
A csalánlevelet 3–5 percig fedő alatt forraljuk 4 dl vízben. A főzőlevével együtt leturmixoljuk, a tejszínnel befőzzük, a fekete borssal, sóval, fokhagymával és kristálycukorral ízesítjük. Ha nem lenne elég sűrű, kevéske hideg vízben elkevert étkezési keményítővel még sűríthetünk rajta.
Ha elkészült, jó étvágyat kívánunk hozzá!