Csalánkrémleves az Ózon Panzió séfjének receptje szerint

Máj 29, 2015
Régóta köztudott dolog, a csalán milyen jótékony hatással van egészségünkre. Igen magas ásványianyag-tartalommal, vastartalommal telített.

Csalánkrémleves 4 fő részére:

- frissen szedett csalánlevél (kb. 20 dkg)
- 2 dl Rama főzőtejszín
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- kristálycukor

Megjegyzés:
A csalánlevelet lehetőleg ózondús területekről szedjük le, elkerülve ezzel az utak mentén a gépjárművek által kibocsátott füstszennyezést.

Elkészítés:
A csalánlevelet 3–5 percig fedő alatt forraljuk 4 dl vízben. A főzőlevével együtt leturmixoljuk, a tejszínnel befőzzük, a fekete borssal, sóval, fokhagymával és kristálycukorral ízesítjük. Ha nem lenne elég sűrű, kevéske hideg vízben elkevert étkezési keményítővel még sűríthetünk rajta.

Ha elkészült, jó étvágyat kívánunk hozzá!

Előző hír
Díjátadóval startolt el a honismereti mozgalom legnagyobb találkozója Nyíregyházán
Következő hír
Kosarasok lepték el a Kossuth teret

Kapcsolódó híreink