Családi kori - Ha apa, anya is korit húz, könnyebb a jégre csábítani a gyerekeket!

Várhegyiék négyen mentek szombat délelőtt korcsolyázni. Azt mondták, kifejezetten az vonzotta őket, hogy az egész család számára hirdettek programot.


A családi korizásra jöttünk ki. Múlt héten is voltunk és remélhetőleg még jövünk idén

– fogalmazott Várhegyi Tamás Katalin. 


A családi napon az sem volt akadály, ha valaki most először merészkedett a jégre. A gyerekek mellett, még a felnőttek is ingyenes oktatásban részesültek.


Az oktatók azt mondják, a gyerekek sokkal könnyebben mennek a jégre, ha azt látják a szüleik is velük tanulnak.

Sokkal könnyebb, mert ugye itt vagyok én idegenként gyakorlatilag, mi nem nagyon tudunk mit tenni, ha a gyerek nem akarja csinálni, akkor én nem erőltethetem, viszont ha itt van a szülő és látja a gyerek, hogy apa, anya velem tanul, akkor ő is sokkal nagyobb kedvvel lép a jégre

– mondta el Popovics Polett, oktató.

A Városházáról érkezett az ötlet

A Családi korizást az önkormányzat találta ki. Az Ovikori program során ugyanis azt vették észre, hogy azok a gyereke, akik délelőtt a pályán gyakoroltak, este a szüleikkel együtt is megjelentek a jégen.

Az ovikorinál is az látszott, hogy eljönnek az óvodások, délelőtt vagy délben és estefelé visszajönnek a szülőkkel. Azt gondoltuk, hogy ebből csináljunk egy szervezett dolgot, egy rendszert és ezért hirdettük meg a családi napot. Ennek lesz folytatása, mert én úgy látom, hogy a jégpálya divat lett Nyíregyházán

– emelte ki Kósa Árpád, a polgármesteri kabinetvezető.

A családi kori a Mozdulj Nyíregyháza! részeként szombaton 9.00 és 11.30 között biztosít lehetőséget a családoknak a közös tanulásra. Nyíregyházán divat lett korcsolyázni, ennek megfelelően a tavaly márciusban átadott, 1800 négyzetméteres jégpálya kihasználtsága jelentős.

Z. Pintye Zsolt