Családbarát programok a hivatal dolgozói és az önkormányzati cégek munkavállalói számára

Nyíregyháza MJV Önkormányzata CSP-CSBM-21-0067 azonosító számú „A családok egészségéért" elnevezésű, családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására irányuló projektje keretében több programelem megvalósítására került sor júniusban. A pályázat célja a munka és a magánélet összehangolásának elősegítése.

 

2022. június 10-én 100 fő részvételével valósult meg az egészségnap rendezvény keretében szervezett 30 km-es kerékpártúra. A szervezők a sportprogramba nem csak a Hivatal dolgozóit, hanem az önkormányzati cégek munkavállalóit is bevonták, hogy ezzel is népszerűsítsék az önkormányzat családbarát politikáját és az egészségtudatos szemléletét.

2022.06.08. és 2022.06.23. között három alkalommal tartottak munkahelyi tréninget a gyermekes szülők részére, felnőtt és gyermekkori lelki egészség témában. A pszichológus szakemberek által mentorált foglalkozásokon szó volt a mentálhigiéné karbantartásáról, a káros folyamatok felismeréséről és beavatkozások megtervezéséről, valamint ártalomcsökkentő szülői módszereket sajátíthattak el a résztvevők.

A Polgármesteri Hivatal a tanév végét követően, 2022.06.16. és 2022.06.24. között, összesen 7 munkanapon keresztül biztosított gyermekprogramokat a hivatali dolgozók gyermekei számára. A több mint 30 gyermek két csoportban vett részt színes, interaktív élményprogramokon. Az egyik csoport egy tematikus hetet tölthetett a Nyíregyházi Digitális Tudásközpontban, míg a másik csoport a kreatív szabadidős tevékenységek mellett bábszínházban és moziban járt, valamint a Nyíregyházi Állatparkba is ellátogattak.

Kapcsolódó galéria

Családbarát programok a hivatal dolgozói és az önkormányzati cégek munkavállalói számára