Craftolás, közös építés, virtuális valóság – Ilyen volt a Craftábor Nyüzsi

Több mint 200 fiatal és szülő látogatott ki a Craftábor Nyüzsi nevű rendezvényre.

November 17-én a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban volt fellelhető a rendezvény, már nem először, de sejtéseink szerint nem is utoljára. A nap fő tematikája a Minecraft és a Fortnite volt, melyek mellett olyan programok is megtalálhatóak voltak, mint a virtuális valóság, kincskeresés, a szülőknek pedig külön szülőmegőrző területet állítottak fel a szervezők, hogy ne zavarják a gyerkőcök felhőtlen szórakozását.

Ahogy az Idézők Könyvtára VII. rendezvényén is, úgy itt is voltak különböző előadások a szülők számára. A helyi civil szervezetek és intézmények segítségével pedig olyan fontos témákat is érintettek a szervezők, mint a biztonságos internet használat, a környezetvédelem, egészség megőrzésének és védelmének fontossága és az önkéntesség.

A Craftábor, ami a rendezvény nevét is viseli, egy nyári napközis tábor, ami 6-14 éves gyerekek számára biztosít közösségi élményt, mindezt úgy, hogy a szervezők segítenek a gyermekek szociális kompetenciájának fejlesztésében is. Itt könnyedén kibontakoznak, építenek barátságokat és természetesen közösen szórakoznak.

Az eseményen több mint 200 fiatal és szülő vett részt.

 

Huzsvári Patrik