Covid után Optimumon - Új elem a Mozdulj Nyíregyházában

Elindult a Mozdulj Nyíregyháza tavaszi idénye. 15 ingyenes mozgásforma közül lehet választani, az órákat pedig online tartják. Van két újdonság is, az edzések pedig visszanézhetők. 

Február elsejétől folytatódik a „Mozdulj Nyíregyháza”! Az önkormányzat által szervezett ingyenes mozgásformák a pandémiás helyzet miatt továbbra is online érhetők el, csakúgy, mint az elmúlt esztendőben. Regisztráció nincs szükség, a Mozdulj Nyíregyháza közösségi oldalán láthatók a tréningek. Ez a sorozat most május végéig tart, és több újdonság is megtalálható a mozgásformák között. Ilyen a kardió boksz, melyet Miló Viki tart, illetve a „Covid után az opimumOn” nevet viselő foglalkozás, ami abban segít, hogy a vírusfertőzés után mindenki visszanyerje régi formáját. Itt az első óra vasárnap 16 órától lesz. Bárki bekapcsolódhat, és egy tervezetten felépített állóképesség fejlesztés, tüdőkapacitás növelés, izomerő fejlesztés szerepel a programban. Lépésről-lépésre haladnak majd, érdemes az első alkalomtól részt venni, mivel egymásra épülnek a feladatok. Közben pedig dokumentumokat is töltenek fel a Mozdulj Nyíregyháza Facebook oldalára, ami segíti a munkát, és itt nézhetők vissza a korábbi adások is.  

 

-  A Covid után az OptimumOn program nem csak a Covid fertőzésen átesett embereknek, hanem mindenkinek segíthet, aki keresi az ésszerű, tervezett mozgás és életmód felépítés útját.  A program eszközigénye SMR henger, SMR kis labda, TRX vagy felfüggesztéses heveder, és az edzések monitorozásához egy pulzusmérő óra, vagy mellkaspánt és applikáció. A résztvevők megtanulják a saját terhelhetőségük biztonságos pulzus zónáját, és elsajátítanak egy olyan rendszert, amiben tartósan javítható a test egészségi állapota, javulhat a testösszetétel, a hajlékonyság, csökkenhet az esetlegesen akár az ülőmunka miatt megrövidült izomzat okozta fájdalmak köre, a test hajlékonyabb, erősebb, gyorsabb, a légzőrendszer , a keringési rendszer felépítettebb, az éjszakai regeneráció jobb lesz. A program egyedülálló, Európában elsőként épült  fel a kizárólag sporttudományi pillérekre építkező rendszer – mondta Szentes-Szendrey Anna Mária, a program vezetője.  

Hétfőn senior és gerinctornával már elindult a tavaszi idény, de a naptárban szerepel Intervall TRX edzés, latin kardió fitnesz, zenés gyermektorna és fitt jóga is.