Covid intenzív: a kétségbeesett tekintetek mögött ott csillan a remény és hit ereje

A koronavírus harmadik hulláma korábban soha nem látott nyomást helyezett a kórházakra: a Covid-ellátó részlegek és az intenzív osztályok telítődtek, a lélegeztetőgépen lévők száma is folyamatosan nőtt április végéig… Mészáros Lászlónak 28 napig feküdt ott a felesége, most viszont ő szeretne segíteni! Licitre bocsájtja festményeit, a befolyt összeget pedig a Jósa András Oktatókórház kardiológia és rehabilitációs osztályának ajánlja fel.

 

Mészáros László elsősorban költőként ismert, 10 szépirodalmi kötete jelent meg (könyveihez írt ajánlót Göncz Árpád és Törőcsik Mari is), de gyerekkora óta fest is – többnyire pasztell technikával -, elsősorban tájképeket, portrékat, csendéleteket, amelyeken igyekszik megragadni a pillanat varázsát.

 

Felesége márciusban lélegeztetőgépre került, de szerencsére sikerült legyőznie a vírust, a szövődmények miatt viszont azóta is a Jósa András Oktatókórház kardiológiai osztályán fekszik.  Néhány festményének bevételével korábban a kisvárdai - és a nyíregyházi kórház intenzív osztály dolgozóinak szerette volna megkönnyíteni a mindennapos küzdelmét, ezúttal pedig a Jósa András Oktatókórház kardiológia és rehabilitációs osztály dolgozóit támogatná, hiszen mint mondja, erőn felül, odaadással végzik dolgukat, fáradhatatlanul.

-Magam is 24 műtét után élem az életem, alkotok. A feleségem 28 napig volt gépen, majd hosszú időbe került, mire teljesen felébredt. Amit az orvosok, ápolók részéről tapasztaltam a Covid intenzíven, azt érezni kell. Leírhatatlan empátia, segítő készség, emberfeletti küzdelem, kevés sikerélménnyel. Kétségbeesett tekintetek mögött csillanó remény és hit ereje. Mindez igaz a kisvárdai és a nyíregyházi kórház dolgozóira. Tisztelet nekik! A festményeimnek nem szabok árat, akinek bármelyik elnyeri tetszését, kérem, tegyen ajánlatot saját lehetőségei szerint a közösségi oldalamon, és segítsünk egészségügyi dolgozóinknak, hogy segíthessenek.