Cinke-avatót tartottak a nyíregyházi Bem József Általános Iskolában

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Cinke-avató ünnepséget szervezett. A több évtizedes hagyománnyal azt ünnepli a köznevelési intézmény, hogy ötödikes diákjai felső tagozatos tanulók lettek. Az avatási szertartáson a kis cinkék közös táncot mutattak be, majd kezdetét vette az önfeledt mulatozás.

Az esemény helye: Nyíregyházi Bem József Általános Iskola (4400. Nyíregyháza, Epreskert utca 10.) – tornacsarnok

Az esemény időpontja: 2019. november 14.

Intézményünkben több évtizedes hagyomány, hogy ötödik osztályos diákjainkat cinkévé avatjuk, közösen megünnepeljük azt, hogy felső tagozatos diákok lettek. Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományápolásra, rendszeresen szervezünk ünnepségeket, családi napokat és egyéb olyan eseményt, amely valamilyen jeles dologhoz, történelmi eseményhez köthető.

A cinke-avatónak fontos szerepe van abban is, hogy a Bembe járó diákok ne csak éljenek egymás mellett, hanem éljék meg általános iskolás éveik fontos pillanatait. A vidám avatóval szeretnénk megkönnyíteni a felsőbe kerültek életét, hiszen a kiskamaszok az iskolában másik közösség tagjai lettek. Szeretnénk éreztetni velük azt, hogy ők a felsős közösség tagjai, ahol fontosak és számítanak rájuk. A cinke-avató jó alkalmon arra, hogy a szülők megismerkedjenek az új tanárokkal és kötetlen módon elbeszélgessenek. Az ötödikeseket a nyolcadikosok avatják, akik már kellő tapasztalattal rendelkeznek arról, milyen érzés „bemes” diáknak lenni.

A vidám játékos délután során a kis cinkék egy közös táncot adtak elő, saját osztály emblémát készítettek. Mindezeken kívül sportversenyek és egyéb szórakoztató feladatok várták a gyerekeket. Miután az ötödikesek teljesítették a feladatokat, fogadalomtétel következett és a kis cinkéket  felsősökké  avattuk.  A vidám délután az osztálytermekben fejeződött be.