Cigarettát akart átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt megyei parlamenti képviselője

Diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt parlamenti képviselője – közölte az ukrán Jevropejszka Pravda nyomán a Telex.

lap szerint csempészáruval akadt fent az ukrán határon egy 42 éves kisvárdai férfi, Legény Zsolt, aki 2006-2010 és 2010-2014 között volt az MSZP listán mandátumot szerzett országgyűlési képviselője. A párt honlapja szerint a jogász végzettségű Legény az alelnöke az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének, valamint elnöke a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának is.

A határőröknek az szúrt szemet, hogya az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata útlevelet mutatott fel, de autóján nem volt diplomata rendszám. A beszámoló szerint, amikor az ellenőrzés során felkérték, hogy nyissa ki az autót, diplomáciai védelemre hivatkozott, így kihívták a magyar konzulátus képviselőit, akiknek a jelenlétében végül felnyitották a csomagtartót.

Csütörtök este az MSZP közleményt adott ki melyben maguk is beszámolnak az esetről, és közlik: Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről és kilépett az MSZP-ből. A párt kezdeményezte továbbá Legény diplomata-útlevelének azonnali visszavonását.

 

Forrás: atv.hu