Cigarettát akart átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt megyei parlamenti képviselője

Cigarettát akart átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt megyei parlamenti képviselője

Diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt parlamenti képviselője – közölte az ukrán Jevropejszka Pravda nyomán a Telex.

lap szerint csempészáruval akadt fent az ukrán határon egy 42 éves kisvárdai férfi, Legény Zsolt, aki 2006-2010 és 2010-2014 között volt az MSZP listán mandátumot szerzett országgyűlési képviselője. A párt honlapja szerint a jogász végzettségű Legény az alelnöke az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének, valamint elnöke a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának is.

A határőröknek az szúrt szemet, hogya az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata útlevelet mutatott fel, de autóján nem volt diplomata rendszám. A beszámoló szerint, amikor az ellenőrzés során felkérték, hogy nyissa ki az autót, diplomáciai védelemre hivatkozott, így kihívták a magyar konzulátus képviselőit, akiknek a jelenlétében végül felnyitották a csomagtartót.

Csütörtök este az MSZP közleményt adott ki melyben maguk is beszámolnak az esetről, és közlik: Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről és kilépett az MSZP-ből. A párt kezdeményezte továbbá Legény diplomata-útlevelének azonnali visszavonását.

 

Forrás: atv.hu