Célkeresztben Nyíregyháza
A sportlövők diákolimpiai döntőjét rendezték a szabolcsi megyeszékhelyen. Itt edzőtáborozhat az olimpiára készülő válogatott is.

Sok rendezvény és sportesemény házigazdája volt már a Tiszavasvári úton lévő Bencs tornacsarnok, sportlövő versenyt viszont még nem rendeztek benne. Eddig. A diákolimpia országos döntőjének rendezési jogát Nyíregyháza nyerte el, a hétvégén pedig több mint háromszáz fiatal részvételével megtartották a finálét. 

– Szeretnénk, ha a főváros és a Dunántúl után az ország keleti felében is több verseny lenne, ezért is döntöttünk Nyíregyháza mellett. Látva a szervezést és a lebonyolítást, jól határoztunk, és biztos vagyok abban, hogy ez csak a kezdet, több rangos viadalt hozunk még ide. Az sem kizárt, hogy az olimpia előtt itt edzőtáborozik majd a válogatott, négy település is szóba került, köztük Nyíregyháza is – mondta Sinka László, a Sportlövő Szövetség főtitkára. 

A nyíregyházi versenyzőknek plusz motivációt jelentett a hazai közönség. Vareha Attila élt is a lehetőséggel, és megnyerte versenyszámát. 

Számomra ez egy jó felkészülési verseny is volt. Rengeteg viadalon vettem részt a közelmúltban, és sikerült nemzetközi kupákon is győznöm, így sikeres szezon van a hátam mögött – mondta a fiatal sportlövő. 

A nyírségiek nem panaszkodhattak, csapatban is született hazai érem. 

– Több olyan sportolónk van, aki esélyes arra, hogy ott legyen a jövő évi EB-n, és akár olimpiákon is képviselhetik majd Nyíregyházát. A sportág népszerűsítése érdekében ilyen versenyekre van szükség, mint ez a mostani – nyilatkozta Veress Andrea, az NYPLE elnöke. 

A város kiemelten támogatja az utánpótlás-nevelést, így a sportkoncepcióba jól illeszkedett a sportlövő finálé.

– Bízunk abban, hogy ez csak a kezdet, és rövidesen olyan sportlövőink lesznek, akik nemzetközi szinten nagy sikereket érnek el. Igyekszünk őket mindenben támogatni – mondta Szilvási István önkormányzati képviselő.

Dankó László