BUSZACSA helyett Continental Aréna

A múlt heti közgyűlésen hangzott el, hogy a gumiipari cég 5 éven keresztül évi 250 millió forinttal támogatja az utánpótlás-nevelést.

 

Lokálpatriotizmus

 

A döntést komoly tárgyalási és előkészítési folyamat előzte meg, ugyanis a ContiTech Magyarország Kft. a Nyíregyházán képződő eredményt és az ahhoz kapcsolódó társasági adótámogatás nagyobb hányadát szerette volna a városban elkölteni. Ugyanakkor a mamutvállalatnál a szponzorációk elosztása cégen belül is komoly feltételekhez kötött. Ezek egyike a politikamentesség, a másik pedig egy nemes eszme, vagy aktivitás. Így esett a választás a sportra. A döntésben ugyanakkor az is komoly szerepet játszott, hogy a vállalat dolgozóinak jelentős hányada nyíregyházi – hangsúlyozta Jókay László, a ContiTech Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Partnerség

 

A Sportcentrum vezetése úgy döntött, a támogatásért cserébe új nevet ad a BUSZACSA-nak, ami ezek után Continental Aréna lesz. A modern létesítmény névadása egyébként nem egyedülálló. A világon számos sportlétesítmény, arénák, csarnokok viselik támogatók, befektetők, nagyvállalatok nevét, amely nemcsak reklám a szponzor számára, egyben másfajta minőséget, magasabb szintet, partnerséget is takar.

Piszár Tünde