Budapest Innovation Group néven innovációs műhelyt alapítottak és új szponzorral dolgoznak
Fotó: Facebook / Budapest Innovation Group - BIG

Egyetemisták innovációs műhelyét támogatja az EXAGENT.group. A Budapest Innovation Groupot mindössze pár hónapja alapította egy tehetséges innovatív fiatalokból álló csapat, azonban máris nagy tervekkel néznek a jövőbe: saját startup inkubátort indítanak áprilisban, melynek megvalósításának kulcsát az új főtámogatójuk adja a kezükbe. Nyíregyházi fiatalok is csatlakoztak a kezdeményezéshez – Zsigó Miklós, Tóth Bence, Mikó Botond és Horváth Balázs hatalmas lehetőséget látnak a közösségben.

Óriási dolognak tartjuk, hogy egy olyan sikeres fiatal vállalkozó, mint az Exagent vezetője, aki példaként állhat tagjaink előtt, ekkora fantáziát lát a BIG-ben. Ez különösen a jelenlegi körülmények között hihetetlenül motivál minket arra, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból és a hamarosan induló inkubációs programunkból.

- mondta az együttműködésről Posta Donát, a Budapest Innovation Group társalapítója.

A Budapest Innovation Group (BIG) olyan tenni vágyó fiatalok közössége, akiknek szenvedélyük az innováció. Tevékenységük igencsak sokrétű: egyrészről korosztályuk edukációjával foglalkoznak különböző eseményeiken, emellett tagjaik rendszeresen feltűnnek az innovációs és ötletversenyeken, hackathonokon, végül pedig frissen kialakított co-working irodájukban fogadják azokat startupokat és fiatal innovátorokat, akik egy inspiráló közösségi helyiségre vágynak ötleteik kidolgozásához. A BIG-esek nagyot álmodtak: következő lépésként saját önálló, piaci finanszírozású inkubátort indítanak be áprilisban. Ennek megugrásához azonban szükségük van szakmai és anyagi támogatásra. Éppen ezért egyedülálló lehetőség számukra az, hogy egy olyan velük egyidős, fiatal vállalkozó is osztja a víziójukat, aki már számos nagyszabású ötletét sikerre vitte.

A kooperáció előzménye a BIG Meetup sorozatának februári eseménye, melyet Innovációs Kerekasztal címen hirdettek meg, és egyik legmarkánsabb előadója Mikó Botond, az EXAGENT vezetője volt. A szimpátia kölcsönösnek bizonyult: mindössze egy hónap alatt találták meg a szinergiákat, amelyek mentén hosszú távú közös munka veheti kezdetét, többek között hamarosan elindulhat a BIG inkubációs tevékenysége.

A BIG neve immáron hivatalosan Budapest Innovation Group powered by EXAGENT, hiszen a héten írták alá - természetesen virtuálisan - a főszponzori szerződést. Az együttműködés a jövőben mindkét fél számára sikerekkel kecsegtet. Az EXAGENT.group 22 éves vezetőjének, aki maga is megjárta már ezt az utat, szívügye a hasonló cipőben járó fiatalok támogatása, míg a BIG számára, amit csupán néhány hónapja alapított 8 tehetséges fiatal, hatalmas kiugrási lehetőséget jelent.

A Budapest Innovation Groupról:
A BIG egy olyan közösségi innovációs műhely, ahol fiatalok segítik tehetséges kortársaikat edukációval, munkatérrel és szakmai tanácsokkal. Egy lehetőség az inspirálódásra, csapattársak megismerésére, valamint a megfelelő tudás megszerzésére a különböző innovatív projektek megvalósításához. Egy közösségi tér, ahol a tagok megismerhetik a vállalkozói környezetet, fejleszthetik önmagukat és új képességekre tehetnek szert a versenyeken való részvétel során. További információt találsz a weboldalunkon (http://www.bpig.org/hu/), vagy keress minket Facebookon (https://www.facebook.com/budapestinnovationgroup/)!