Búcsúmeccs?
Pécsen játszott a Nyíregyháza Spartacus az NB I 30. fordulójában.

Hosszú utazás után érkezett meg Pécsre a Nyíregyháza Spartacus a két csapat 15. találkozójára. Ezek közül eddig négyet nyert a Szpari, az elmúlt 15 évben pedig nem kapott ki a házigazdától. A tét a 11. hely volt a bajnokság végén. Nyíregyházán mindenki abban bízik, nem ez a búcsúmeccs...

Pécsi MFC–Nyíregyháza Spartacus 2–1 (0–0)

Pécs, 4400 néző

Jv.: Szőts Gergely (Erős, Becséri)

Pécs: Helesfay - Pauljevic, Horváth, Ojdanic, Tadejevic, James, Márkvárt, Kővári (Rácz 46. p), Weitzer (Heffler 46. p), Szatmári, Frank (Pávkovics 89. p)

Vezetőedző: Robert Jarni

Nyíregyháza: Ovszijenko - Fodor, Rubus, Kovacevic, Törtei - Koller, Kostic, Zofcák (Abdouraman 87. p) - Halenár (Rezes 46. p), Pekár - Dartsimelia (Karacs 46. p)

Vezetőedző: Mátyus János

A pécsi utánpótlás labdarúgók búcsújával indult a találkozó, majd a két csapat játékosai ölelték át egymást. Mint ismert, egyik klub sem kapott licencet a következő NB I-es szezonra. 

Az első percekben nem forogtak veszélyben a kapuk. Törtei Tamás, Koller Krisztián és Fodor Ferenc is korábbi együttese ellen lépett pályára. Mindkét csapat szervezetten védekezett, így nem alakult ki gólszerzési lehetőség. A 20. percben jobbról érkezett egy beadás, Dartsimelia alig maradt le róla. A 28. percben Kostic ment el ígéretesen a jobb oldalon, de beadását lehúzta a hazai kapus. A 39. percben az első hazai helyzet, Márkvárt csavarta kapura a labdát, de a felső lécet találta el. Az első félidőben érezhető volt, hogy mindkét csapat a héten nem tudott a meccsre koncentrálni. A szünetben 0–0 volt az állás. A második félidőben a Szpari két cseréje azonnal gólt hozott össze a kezdés után. Rezes László beadására Karacs Péter érkezett középen, és a kapuba emelt, 0–1! A fiatal támadónak az első bajnoki gólja volt Szpari-mezben. Az 53. percben Heffler ment el a jobb oldalon, de addig cselezgetett, míg sikerült szerelni. Jobb lett az iram a második játékrészben, a kapott gól után jobban kitámadott a Pécs. A Szpari stabilan védekezett, nem tudtak helyzetet kialakítani a hazaiak. A 73. percben Pekár ment el a bal oldalon, élesen lőtt középre, Rezes alig maradt le, majd Kostic beadása után szögletre mentettek a pécsiek. A sarokrúgás után Pekár bombázott fölé. A 80. percben megint Pekár, ezúttal szabadrúgásból csavart kapura, de védett a hazai kapus. A 83. percben egyenlített a Pécs, Heffler lőtt távolról, Ovszijenko csak beleütni tudott, 1–1. A 90. percben a vezetést is megszerezte a hazai együttes, egy szöglet után Pauljevics egy csel után a kapuba bombázott, 2–1. Ez lett a vége.

Mátyus János: – Köszönöm mindenkinek ezt a fantasztikus tavaszt. Révész Bálintnak, Brekk Jánosnak, a klub dolgozóinak, a játékosoknak, a szurkolóknak. Egy hajóban eveztünk ma a Péccsel. Két fantasztikus csapatot láthattunk, az eredmény most másodlagos volt. Továbbra is abban bízom, maradhatunk az élvonalban.

Robert Jarni: – Felszabadult játékot kértem, ez lett belőle. Nehéz megemészteni a történteket.

Dankó László