Bringázás a „tejúton” – Március 12-én indul a bringás szezon

Kihasználjuk a hosszú hétvégét március 12-én indítjuk a bringás szezont. Mivel a lábak és további testrészek még nem kellően edzettek, ezért rövid túrát tervezünk. Mindenképp érdekes helyszíneket a Nyíregyháza környékén lévő bokortanyákat választottunk úti célul – tájékoztatta szerkesztőségünket a Zöld Kerék Alapítvány.

– Elsőnek a Marsalkó Családi Gazdaságba látogatunk el. Az itt megtermelt friss tejnek páratlan az íze és kiváló minősége, ez adja a termékeik egyediségét.  Termékeik kézműves sajtműhelyben készülnek, ízletesek és egészségesek, adalékanyagoktól mentesek. Kézi sajtkészítési eljárással készülnek, a házi sajtfinomságok. Bekukkantunk a tehenészet mindennapjaiba, sajt különlegességeket kóstolhatunk és természetesen vásárlásra is lesz lehetőség. Ezt követően a közelben lévő Garai Lovasparkba tekerünk el. Itt bepillantunk az állattartás hétköznapjaiba, és sétalovaglásra is lesz lehetőség – áll a részletes programleírásban.

Időpont: 2022. 03. 12. szombat, 10 óra

Indulási helyszín: Nyíregyháza, Kossuth tér

Táv: 30 km

Útvonal: Nyíregyháza – Újtelekbokor – Kordovánbokor - Nyíregyháza

Várható visszaérkezés: délután 17 óra 

A túrára meghívták Pristyák Erikát, aki a bokortanyák bemutatásához számos ismerettel rendelkezik.

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg.