Bringapiknik - Harmadszor vágtak neki kerékpárosok százai a tokaji távnak
Fotó: Trifonov Éva

Három hónappal az eredetileg tervezett időpontnál később, de idén is megtartották a Bringapikniket. Volt aki már reggel nyolc órakor rajtra készen ott állt kerékpárjával a Kossuth téren. 

- Rendszeresen kerékpározunk, körbetekertük párommal a Balatont, és a megye több pontjára is elkerekeztünk. Napi húsz kilométer a minimum, de ezen a nyáron már 2900 km-t tekertünk - mondta egy hatvan év feletti résztvevő. 

De nem ő volt a legidősebb, voltak akik már hetvenet is betöltötték. A legfiatalabb induló viszont még két esztendős sincs, ő természetesen csak utasként teljesítette a 35 km-t. Merthogy ennyi volt a táv Tokajig, majd vissza. 

- Aki úgy gondolja, hogy nem tud kerékpárral visszajönni, az vonattal is jöhet, mivel a vasúti szerelvényhez kerékpárszállító kocsit is csatoltak. De épp a napokban mutatták be azt az új vasúti kocsit, mely minden extrával felszerelt, így akár kisebb javítás is elvégezhető a bringán, ha szükséges. Ez is segíti a kerékpárosok közlekedését - mondta Dr. Ulrich Attila alpolgármester. 

Tokaj polgármesetre már arról beszélt megnyitójában, hogy jövő év végére elkészülhet a Tokajt körülvevő 20 km-es kerékpárút is, mely a nyíregyháziaknak is egy új kirándulási lehetőséget jelnthet. A szervezők ajándékról is gondoskodtak, így Pataki Mihály szervező átadott egy kerékpárt annak a szerencsésnek, aki részt vett a Bringapiknik játékában. 

Pontban 9 óra 33 perckor - jelezvén, hogy 3 hónapot csúszott a 3. Bringapiknik - elindult a többszáz fős mezőny a Kossuth térről, a leggyorsabbak pedig alig több mint egy óra múlva már a Fesztivál Katlan helyszínén kialakított célba értek. 

- Nem versenyről van szó, hanem egy családi programról. Nyírtelek és Rakamaz mellett egy-egy piknik pontot is kialakítottunk, itt pogácsával, gyümölcccsel, vízzel vártuk a résztvevőket - mondta Juhász Miklós szervező. 

No és kiegészítő programokkal, így volt kutyás bemutató, és DJ is a célban. 

Kapcsolódó galéria

Bringa Piknik 2020