Bringapiknik - Augusztus 15-én ismét lehet tekerni Nyíregyházáról Tokajba

Több sportprogram lesz Nyíregyházán az év második felében. Augusztusban három rangos kerékpáros verseny mellett több tömegsport esemény házigazdája is lesz a szabolcsi megyeszékhely. Ismét megrendezik a Bringapikniket is. 

A koronavírus-járvány miatt több sportrendezvény elmaradt tavasszal, egy részüket az év második felében szeretnék bepótolni. Augusztusban több rangos nemzetközi kerékpáros verseny is érinti Nyíregyházát. Augusztus 26-án itt rendezik a Junior Világkupát, 31-én pedig a Tour de Hongrie egyik szakasza érinti a megyeszékhelyt. A versenyek miatt útlezárásokra is kell számítani. Az is eldőlt, hogy augusztus 15-én ismét lesz Bringapiknik. 

- Nagyon sajnáltuk, hogy májusban nem lehetett megtartani a Bringapikniket, ezt a szervezőkkel egyeztetve augusztus 15-én pótolhatjuk, azaz egy vidám hangulatú kerekezés indulhat idén is Nyíregyházáról Tokajba - mondta Hornyák Enikő sportreferens. 

Szeptember 5-én 4. alkalommal rendezik meg a Sóstói erdőben a Decathlon Élménypróbát. Szeptember 12-én a tervek szerint újra megrendezik a Csillagfutást, 21-től pedig indul a Mozdulj Nyíregyháza újabb évada. Az online edzések olyan jól sikerültek, hogy a hagyományos tréningek mellett ezt is szeretnék megtartani, és várhatóan Katus Attila és Béres Alexandra ismét tart majd órát a város lakóinak. Szeptember 26-án a Bringaváros 7.1 keretében a városban lehet majd kerékpározni, és különböző feladatokat megoldani. Októberben az Extreme Trail Akadályverseny helyszíne lesz Sóstó, novemberben pedig ismét lesz Nyíregyháza Rally, mely az Európa-bajnokság egyik futama, azaz ősszel sem lesz hiány sportprogramokból.