Bosszúból karcolt
Fotó: Illusztráció

Megtérítheti a sértett kárát és büntetlenül megúszhatja a rongálást, az a 71 éves nyíregyházi nő, aki tavaly decemberben a kulcsával karcolt meg egy személygépkocsit, amely szerinte sorozatosan a kapuja előtt parkol, és nem tud tőle az udvaráról kiállni.

Az idős nő egy hónappal ezelőtt megelégelte, hogy a belvárosi háza előtt a szomszédos ingatlan bérlője úgy parkol, hogy ő és családtagjai a kapubejárót nem tudják kényelmesen használni, ezért amikor elhaladt a személygépkocsi mellett, annak jobb oldali hátsó sárvédőjét a lakáskulcsával szándékosan megkarcolta. A gépjárműben több mint 170.000,-Ft rongálási kár keletkezett.

A nő kérte, a gépkocsi tulajdonosa pedig hozzájárult, hogy az ügyüket közvetítő előtt rendezzék, ezért az ügyészség az eljárást fél évre felfüggesztette. Ezen idő alatt a lehetősége van a gyanúsítottnak arra, hogy a közvetítő előtt a kártérítés összegében a sértettel megállapodjon. Amennyiben az idős asszony a kárt megtéríti, vele szemben az eljárást az ügyészség - büntetés kiszabása nélkül - megszünteti.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség