Borult, párás, ködös lesz az idő
Fotó: Illusztráció

A köd lassan ritkul, a rétegfelhőzet lassan zsugorodik, azonban az ország döntő részén borult, párás idő lesz a jellemző – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nagyobb területen a déli, illetve a keleti tájakon szakadozhat fel a felhőzet, és süthet ki a nap, ugyanakkor másutt is lehet helyenként vékonyodás, szakadozás a felhőtakaróban. Szitáláson kívül érdemi csapadék nem várható.

A Dunántúlon és a délkeleti tájakon megélénkül a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás részeken 10, a naposabb tájakon 15 fok körül alakul. Késő este 6 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk.

Ismét egyre többfelé képződik köd, rétegfelhőzet, illetve a levegő is párássá válik, hajnalban azonban a Dunántúl északi része fölé hidegfronti felhőzet is érkezik. Legfeljebb szitálás, északnyugaton esetleg gyenge eső fordulhat elő.

Többfelé a délies, a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Az éjszaka kialakult köd napközben fokozatosan ritkul, illetve rétegfelhőzetté alakul át (utóbbi felszakadozására a déli és keleti tájakon mutatkozik nagyobb esély).

Estétől ismét romlásnak indulhatnak a látási viszonyok, főleg az Északi-középhegység tágabb környezetében.

 

Forrás: hirado.hu