Bódi Margó toroskáposztájával hangolódjunk a Disznótoros Fesztiválra

Immár 2. alkalommal várja a hagyományos magyar gasztronómia híveit a Nyírségi Disznótoros Fesztivál, amely egyben otthont ad a XVIII. Nemzetközi Böllérversenynek is. Február 16-án, szombaton a Sóstói Múzeumfaluban elevenítik fel a falusi disznótor hagyományait. A jó hangulat mellett garantált, hogy senki nem marad éhen, hiszen a megmérettetésre jelentkező csapatok 200-200 adag ételt kínálnak kóstolásra. Hogy további számokkal is alátámasszuk: a csapatok 24 mangalica sertést dolgoznak majd fel és ezekből körülbelül 2 tonnányi étel készül el. Ezek többségét már 11 órától lehet is kóstolni.

Millió receptje van

Friss tepertő, hurka, kolbász, mi szem-szájnak ingere, ott lesz a hétvégéi Disznótoros Fesztiválon. Aki azonban már most szeretne hangolódni a disznóságokra, azoknak adunk egy kis segítséget. Megtaláltuk Bódi Margó toroskáposzta receptjét.

Laktató étel

Kétségtelen, hogy a toroskáposzta finom és laktató étel, főleg a hidegebb napokon, ráadásul többféleképpen is elkészíthetjük. Íme, Bódi Margó receptje:

Hozzávalók:

• 1 kg oldalas
• 2 kg savanyú káposzta
• bors
• só
• 1/4 kg zsír

Elkészítése:

Egy lábasba beleteszem a zsírt, a sót, majd felteszem az oldalast két dl vízzel a tűzre, és pirosra sütöm. Leöblítem a káposztát, kicsavarom, ráteszem a húsra. Öntök alá kb. fél dl vizet, megszórom borssal, sóval, összekeverem, lefedem és hagyom, hogy összesüljön. Néha megkavarom, hogy ne égjen oda. Kenyérrel vagy bodaggal tálalom. Ízlés szerint tejföllel is fogyasztható.


Bruszel Dóra

Forrás: life.hu