Biztonságos Óvoda pályázat

A Biztonságos Óvoda pályázat öt éve indult el, hiszen a minisztérium küldetésének érzi, hogy támogassa a közlekedésre nevelést, a közlekedési kultúra fejlődését.

Az első 200, érvényes pályázatot benyújtó, minden programelemet teljesítő intézmény elnyerte a Biztonságos Óvoda címet, köztük két nyíregyházi óvoda is.

További képekért kattintson a fotóra!

Ács Sándorné intézményvezető elmondta, a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézménye, és a Százszorszép Tagintézménye pályázott, és elnyerték a kitüntető címet. Ez annak is köszönhető, hogy az óvodában kiemelt feladat a közlekedésre nevelés.


KÖZLEKEDÉSI PÁLYA AZ OVIBAN

 

A pályázatban részt vevő óvodák vállalták, hogy a közlekedési témacsoportot beépítik a nevelési programjukba, majd később felmérik a gyerekek elsajátított tudását. Fibiné Bartus Edina projektvezető arról számolt be, hogy kihasználják az óvoda közlekedési pályáját, a gyerekek életkori sajátosságaiknak megfelelően gyakorolnak a kerékpárokkal, futó-motorokkal, rollerekkel.

 

JAVÍTANI A BALESETI STATISZTIKÁN

 

A fejlesztési tárca szerint a baleseti mutatók javításához a közlekedési szabályok megismertetésére szükség van már a legkisebbek körében is. A távlati cél pedig az, hogy Magyarországon a közlekedők biztonságközpontú felkészültsége a legfejlettebb országok szintjére emelkedjen.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)