Biohulladék szállítás – A zöldhulladékot a Hulladékudvarokban bármikor átveszik

Az idei évre vonatkozó hulladékszállítási naptárakat már januárban eljuttatta a lakossághoz az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., de a beosztásról tájékozódhatunk a cég internetes honlapjáról, vagy az ügyfélszolgálatokon. Az előírások szerint a cégnek egy évben tíz alkalommal kell elszállítania a biohulladékot. Ez télen a két januári gyűjtést foglalja magába, decemberben és februárban nem szállítanak.

Márciusban gyűjtenek először

Petró Árpád ügyvezető elmondta, az idei első zöldhulladék szállítás március végén lesz. Nyíregyházán pozitív irányban térnek el az előírásoktól, a meghatározott évi 10 alkalommal szemben 38-szor szállítanak. Amennyiben kedvező lesz az időjárás és hamarabb indulhatnak a kerti munkák, akkor elképzelhető, hogy márciusra beiktatnak még egy plusz gyűjtést. Erről időben tájékoztatják majd a lakosságot.

A Hulladékudvar bármikor fogad

Fontos tudni, hogy a zöldhulladékot a Hulladékudvarokban bármikor átveszik. Amikor megindul a rendszeres szállítás, akkor a város egyik részén a barna gyűjtőedényt, más területeken pedig a felmatricázott szürke edényt kell használni. Amennyiben márciusban nagy mennyiségű biohulladék halmozódik fel, háztartásonként plusz egy zsák kihelyezését is engedélyezik majd, ami előre bejelentenek. Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a szokásos tavaszi lomtalanítást pedig április első hétvégéjére tervezi.

 

Szoboszlai Tibor