Bencs László emlékérmet kapott a Mandala Dalszínház

Bencs László emlékérmet kapott a Mandala Dalszínház, a rangos elismerést dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere adta át a csütörtök esti Kalapács koncert után. A Mandala 30 éves fennállása alatt mintegy kétmillió néző előtt hatezer előadást tartott.

Ezen a nyáron a jubileumi, harmincadik Mandala Nyárra várták a közönséget a Sóstói Múzeumfaluban. Hagyományos módon saját produkció nyitotta az idei programsorozatot is, de július elseje és augusztus 25-e között összesen 14 rendezvényt szerveztek az érdeklődőknek. Először 1992 februárjában léptek fel a Váci Mihály Kulturális Központban, majd harminc év alatt hatezer előadáson mintegy kétmillió nézőt szórakoztatott a Mandala, amely számtalan színházi embert, film- és színházi színészt, rendezőt és asszisztenst, ügyelőt, kaszkadőrt és énekest adott a hazai kulturális életnek. A jubileumi nyári sorozat utolsó rendezvénye a csütörtök esti Kalapács 60 koncert volt.

Kiemelkedő kulturális tevékenység

A Mandala Dalszínház 30 éves pályafutása igazán figyelemre és elismerésre méltó, kiemelkedő kulturális tevékenységet végeztek ez idő alatt – mondta köszöntőjében dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere csütörtök este.

Nemcsak Nyíregyháza, hanem utazószínházként az egész megye és a régió művészetkedvelő közönségét is fogadták. Most ugyan a Mandala Nyár bezárja a kapuit, de holnap indul a VIDOR Fesztivál, ami 20 helyszínen 150 programmal vár mindannyiunkat. Én arra gondoltam, hogy itt a Mandala közönsége előtt szeretném átadni ennek a harminc évnek az elismeréseként Bódis Gábornak, a Mandala Dalszínház vezetőjének a Bencs László emléklapot és emlékérmet, amely mindazoknak szól, akik az elmúlt harminc év teljesítményének aktív részesei voltak. Isten éltesse a Mandalát, további, legalább ilyen jó harminc évet kívánok” – tette hozzá dr. Kovács Ferenc.

Újszerű színház

Bódis Gábor korábban szerkesztőségünknek úgy nyilatkozott, a Mandala volt az országban a rendszerváltás után létrejött egyik első független színház. Ez már a kezdetekkor ráirányította a figyelmet a társulatra, hiszen egy újszerű dolog született. A Mandala folyamatosan keresi az utánpótlást, hogy tehetséges fiatalokkal tudjon a következő években is működni.

Kapcsolódó galéria

Mandala Nyár 2022 - Kalapács 60