Bemutatkozik az „Együtt az úton” Közhasznú Egyesület – Cél az esélyegyenlőség megteremtése
„Ha egyedül érzed magad és szeretnél egy közösség fontos része lenni, ismerj meg minket!”

Az egyesület rövid bemutatása

Az „Együtt az úton” Közhasznú Egyesület 2006-ban jött létre.

Elsődleges célunk, hogy a hátrányos helyzetű emberek számára minél magasabb szinten megteremtsük az esélyegyenlőséget, az ép embereknek szervezett programokban való leginkább megvalósítható aktív részvételt. Számukra a legfontosabb, hogy a társadalom fontos részének érezzék magukat, ezt színes és változatos programokkal tudjuk megvalósítani.

Az Egyesület szociális tevékenységet folytató non-profit szervezet, mely jelenleg Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye alábbi kistérségeiben biztosít szociális alapszolgáltatásokat, immár integrált szociális ellátást nyújtó intézményként: Nyíregyházai Kistérségben, Baktalórántházi Kistérségben ésaz Ibrány-Nagyhalászi Kistérségben.

Az intézmény fogyatékos személyek nappali ellátását, idősek nappali ellátását és támogató szolgálatot működtet Nyíregyházán a Kemecsei út 48-50. szám alatt. Ezen kívül külön működési engedéllyel rendelkező támogató szolgálat működik Vásárosnaményban, melynek címe: 4800 Vásárosnamény, Esze Tamás u. 4.

Fogyatékos Személyek Nappali Ellátása

A fogyatékos nappali ellátás keretén azon fogyatékos támogatásban, magasabb összegű családi pótlékban vagy vakok személyi járadékát kapó személyek jelentkezését várjuk, akik szeretnének egy szeretetteljes csapat részesei lenni. Az ellátást igénybevevők részére a szociális, egészségi, mentális állapotuknak megfelelő, napi életritmust biztosító szolgáltatásokat tudjuk nyújtani. A fogyatékos személyek nappali ellátásában lehetőség van tízórai és napi egyszeri meleg étkezés igénybevételére, térítési díj ellenében. A felmerülő igényeknek és a készségükhöz, képességükhöz leginkább megfelelő, megtervezett napi tevékenységeket, közösségi programokat, kirándulásokat, szabadidős és kulturális programokat, vidám mulatságokat és fejlesztő foglalkozásokat szervezünk. Emellett gyógytorna és masszázs segíti tagjaink egészségének megőrzését.

Programjaink a teljesség igénye nélkül: színházlátogatás, oktatófilmek (kisfilmek a nagyvilágból) és mozidélelőtt, sétákkal egybekötött fagyalaltozások, ékszerek, dísztárgyak és ajándékok készítése; városi rendezvényeken való részvétel, kiállítások megtekintése, vidám sportjátékok és ügyességi versenyek, intézménylátogatások hasonló nehézségekkel küzdő személyekkel való ismerkedések.

Idős személyek nappali ellátása

Az idősek nappali ellátásába azon nyugdíjas személyek jelentkezését várjuk, akik szeretnének közösségben lenni, egymást támogatva és segítve, akár a mindennapok szürkeségéből kicsit kilépve egy összetartó társaság aktív tagjai lenni. A mindennapokat az ünnepnapok megünneplése, egészségmegőrző tornák, egyéni és csoportos foglalkozások, egy és többnapos kirándulások, neves ünnepek alkalmából megrendezett mulatságok színesítik. 

Támogató szolgáltatás

Támogató szolgálat keretében többek között szállítást, személyi segítést és szállítás közbeni személyi segítést biztosítunk ellátottainknak. A támogató szolgálat munkáját 2 db kilenc személyes akadálymentesített gépjármű segíti, mely így alkalmas mozgásukban korlátozott kerekesszékes személyek szállítására is. A személyi segítés kertén belül felügyeletet, háztartás körüli segítségnyújtást, ügyintézést és kísérést biztosítunk közintézményekbe, iskolákba, egészségügyi intézményekbe. Az egyesület nagyobb rendezvényein, mint a Családi napon, a Karácsonyi ünnepségen ezen elláttaink is meghívásra kerülnek.

Hagyománnyá vált rendezvényeink

Minden évben megünnepeljük többek között az Újévet, farsangot, nőnapot,húsvétot, anyák napját, különböző világnapokat és nemzeti ünnepeket, a minden évben várt nagyszabású Családi napot, a Mikulást és a mindig meghitt Karácsonyi ünnepet.

Mindennapjainkról és rendezvényeinkről készített fotóinkat megtekinthetik a facebook oldalunkon!

Ha szeretnél minket megismerni, ha csak informálódnál a szolgáltatásainkról, a tevékenységünkről, vagy ha csak támogatnád az egyesület munkáját, hogy velünk EGYÜTT segíthess a fogyatékos személyeknek, elérhetőségeink bármelyikén lehetőség van elérni minket.

Egyesületünknél lehetőség van helyiségbérlésre is. Tréningek, tanfolyamok, előadások vagy akár ünnepségek megrendezésére egyaránt megfelelő termekkel rendelkezünk!

„Együtt az úton” Közhasznú Egyesület

Cím: 4481 Nyíregyháza, Kemecsei út 48-50.

Telefonszámunk: 06-42-475-683

Adószám: 18815586-1-15

Email: egyuttazuton2006@freemail.hu

Honlap: www.egyuttazuton.hu