Befejeződött a Szivárvány Idősek Otthonának energetikai korszerűsítése

Lezárult a Sóstói Szivárvány Idősek Otthonának energetikai korszerűsítése, amelyet 200 millió forint, 100 százalékos európai uniós pályázatból valósítottak meg, ehhez 15 millió forintot tett hozzá a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség. A projekt keretén belül homlokzati hőszigetelő rendszert építettek, megvalósult a zárófödém és a lapos tető hőszigetelése, ezek mellett kondenzációs kazánokat szereztek be és napkollektorokat szereltek fel.

Nagyon örülünk, hogy ez a beruházás megvalósult, mert nagyban növeli az itt élő emberek életminőségét. Egy hőszigetelési program valósult meg az intézmény falain, illetve sikerült kicserélni a kazánokat egy korszerűbb technológiára és megújuló energiát tudunk felhasználni a fűtésben, illetve a meleg víz előállításban.

– mondta el a Sóstói Szivárvány Idősek Otthonának intézményvezetője.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

2011 óta a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség tartja fenn a Sóstói Szivárvány Idősek Otthonát, az intézmény működésének helyet adó épület Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdona. Az együttműködés kiemelkedően jó a két szervezet között és a város minden szükséges támogatást megad a fenntartónak, emelte ki dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere ünnepi beszédében. A fejlesztés 305 fő bentlakót és az őket ellátó 194 dolgozót érintik leginkább. Demeter Sándor 3 éve lakik az idősek otthonában, elmondta ő nagyon szeret itt élni.

Nagyon jó az intézményvezető, a főnővér, a személyzet nagyon rendesek. Olyan jól érzem magam, mintha otthon lennék. Jó az ellátás és minden jó.

– emelte ki Demeter Sándor, nyugdíjas.

A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség fontos részt vállal Nyíregyháza szociális ellátórendszerében. Ezen a szakterületen 3 intézményt működtet, különösen jelentős szerepet tölt be a szociális étkezés, a házi segítségnyújtás, valamint az idősek ápoló gondozó ellátása területén. Dr. Gaál Sándor, a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség esperese bejelentette az ünnepségen, hogy újabb pályázatot nyert az intézményrendszer.

A külső felújítás, illetve az energetikai beruházás után egy szervezetfejlesztési projektet szeretnénk elkezdeni, amely nem csak az itteni idősek otthona dolgozóit és lakóit érinti, hanem a fenntartó egyházközség összes intézményét magában foglalja.

– tette hozzá Dr. Gaál Sándor a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség esperese.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az újabb nyertes pályázat kedvezményezettje is a Tiszántúli Református Egyházkerület, a támogatásnak köszönhetően pedig egy teljes szervezetfejlesztés valósulhat majd meg.


Kanócz Rita