Befejeződött a „Nyíregyháza, Csaló közi nyugdíjasház és a Continental Aréna energetikai fejlesztése” című projekt megvalósítása

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 247 millió forint, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a „Nyíregyháza, Csaló közi nyugdíjasház és a Continental Aréna energetikai fejlesztése” című, TOP-6.5.1-19-NY1-2020-00003 azonosítószámú pályázat megvalósítására. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt elsődleges célja az volt, hogy a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában lévő, energetikailag elavult épületek energiára fordítandó költségei a korszerűsítést követően jelentős mértékben csökkenjenek.

A 247 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló beruházás a Csaló közi nyugdíjasház, valamint a Continental Aréna energetikai fejlesztését tartalmazza. A Csaló közi nyugdíjasház energetikai felújítása a 11-13-15 szám alatti épületeket érintette, mely épületek esetében a szükséges mértékű homlokzati nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelés, valamint a lapostető hő- és vízszigetelése valósult meg. A fejlesztés II. projektelemének keretében a számos sport és egyéb rendezvény helyszínéül szolgáló Continental Aréna megújuló energiaforrással történő fejlesztése történt meg, ahol 50 kW teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre.

A beruházás megvalósításával a fejlesztéssel érintett épületek energetikai osztályba sorolása javul, csökken az éves CO2 kibocsátásuk, valamint az éves primer energia felhasználásuk is.