Befejeződött a Korányi utca felújításának első szakasza – Az egyirányúsítást feloldották
Fotó: Kohut Árpád

Feloldották a forgalomkorlátozást a Korányi Frigyes utcán. Újra kétirányú a forgalom a Kosbor utcai körforgalomtól az Eperjes utcáig. A több mint 800 millió forintos beruházás következő üteme szeptember 23-án kezdődik, emiatt újabb forgalomelterelésekre kell számítani.

Több mint 800 millió forintból újul meg a Korányi Frigyes utca a Kosbor utcától, egészen a Sóstóhegyi útig, emellett körforgalom épül a Csaló köz - Korányi Frigyes utca kereszteződésnél. Az útfelújításhoz kapcsolódóan megvalósul a kerékpáros létesítményekben a szakadási pont megszüntetése, akadálymentesítés, autóbuszöblök átépítése, autóbusz megállóhelyek szükség szerinti áthelyezése, autóbuszperonok akadálymentesítése, öbölpárok között a biztonságos gyalogos átvezetés kiépítése és a csapadékvíz elvezetése.

Egy olyan komplex felújítás történik most 821 millió forintból, amilyen már nagyon régen volt itt a Korányin, ami a megnövekedett autóforgalom miatt is fontos . Biztonságosabban lehet majd közlekedni Nyíregyházának ezen a szakaszán is. Arra kérem a tisztelt itt lakókat, hogy legyenek egy kis türelemmel. Valószínűleg a második szakasznál is lesznek nehézségek, de év végére ez a fejlesztés is lezárul.

– mondta el dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

A második ütem megvalósítása szeptember 23-án kezdődik. A várható forgalomkorlátozásokról folyamatosan tájékoztatják a lakosságot, emellett táblák is segítik majd közlekedést. Kérik az ott élők és közlekedők türelmét és megértését.

Kapcsolódó galéria

Befejeződött a Korányi F. utca első szakaszának felújítása