Befedte a hó a stadiont is - Vasárnap a DEAC ellen lép pályára a Nyíregyháza Spartacus

Újabb bajnokit játszik a hétvégén a Nyíregyháza Spartacus. A csapat a DEAC ellen lép pályára. A Szpari kerete változott a napokban, egy csatár érkezett. Az együttes szeretné megszerezni első győzelmét tavasszal. 

Nem sikerült jól a rajt a Nyíregyháza Spartacus számára. Az együttes a Soroksár elleni hazai döntetlen után vereséget szenvedett Dorogon. Vasárnap javíthat a Szpari, a sereghajtó DEAC érkezik a Városi Stadionba. A csütörtöki havazás ellenére a szakmai stáb megtartotta a tréninget. Jelenleg havas a pálya, de a következő napokra már nem jósolnak csapadékot, viszont a talaj biztosan fagyott marad.

- Igyekeztünk pörgős edzéseket összeállítani erre a hétre, hogy dinamikusak legyenek vasárnapra a játékosok. Sajnos a z időjárás közbeszólt, de köszönhetően Örökösföldön a munkásoknak, tudunk edzeni – mondta Gálhidi György vezetőedző.  

A Nyíregyháza kerete változott a héten, egy támadóval kötött szerződést a klub. Zamostny Balázs pályafutását Pécsen kezdte, majd sikeres időszakot töltött Újpesten, ahol Szokol Zsolttal is játszott együtt, 2014-ben pedig Magyar Kupát nyert.  A 29 éves csatár később az ETO-val 2017-ben NB-III-as bajnok lett, 13 góllal járult hozzá a feljutáshoz.  A 189 cm magas támadó fél +1 évre kötelezte el magát a Nyíregyháza Spartacushoz. 

- Nagyon örültem a Nyíregyháza megkeresésének, és szeretném bebizonyítani, hogy érdemes volt szerződtetni, de szeretnék magamnak is bizonyítani. Fizikálisan van még lemaradásom, de 1-2 hét, és visszanyerem az erőmet – mondta Zamostny Balázs játékos.  

 A DEAC ellen eddig öt mérkőzést vívott a Szpari, kétszer a Nyíregyháza, kétszer a debreceniek nyertek, egyszer pedig döntetlen lett a végeredmény. Ősszel 1-0-ra a hajdúságiak győztek a Nagyerdei Stadionban, ezért is szeretne most visszavágni a Spartacus.