Becsengettek az iskolákban – Új intézményvezetővel kezdte a tanévet a Túróczy iskola

Elkezdődött a 2023/24-es tanév, a diákok 179 napot ülnek majd az iskolapadban a következő hónapokban. A nyíregyházi Túróczy Zoltán két tanítási nyelvű általános iskolában új intézményvezetővel indult az év. Az évkezdéshez minden biztosított, így például pedagógushiánnyal sem küzd az intézmény.

Ismét diákoktól hangosak az iskolák, szeptember elsején reggel nyolckor újra becsengettek. A legkisebbek még szüleikkel együtt érkeztek az első tanítási napra. Itt a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában körülbelül 500 diák kezdi meg a 2023/24-es tanévet. Két első osztály indult, a magyar-angol két tanítási nyelvű 26 fővel, a matematika tagozatos pedig 25 fővel, ezek kényelmes létszámok a gyerekek és a pedagógusok számára is.

Gördülékeny évkezdés

A tanévkezdés gördülékeny volt az iskolában.

Ebben a tanévben sikerült teljes létszámmal indulnunk, minden pedagógushelyet fel tudtunk tölteni, annak ellenére, hogy az óráikat 26-ról 24-re kellett csökkenteni, úgyhogy minden óra ellátott lesz és mindenhol szakképzett pedagógusok fognak dolgozni” – nyilatkozta Pampuch Zoltán, a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezetője.

A gyerekeknek szeptember elsején osztályfőnöki órákat tartottak, ahol megkapták a könyveket is, a tényleges oktatás majd hétfőn kezdődik. Gyülekező a második óra után, majd átsétáltak a tanévnyitó istentiszteletre.

Új vezető, régi értékek

A keresztény nevelés nagyon fontos az intézmény számára, így például hittanórákat tartanak erkölcstan helyett. A 2023/24-es új tanév azért is jelentős az iskola életében, mert új vezető irányítja ezentúl az intézményt.

Elsődleges célom a keresztyén értékrend, és természetesen a színvonalas oktatásnak a megtartása és továbbfejlesztése, az intézmény infrastruktúrájának a fejlesztése, és ez mindig egy nagyon fontos szerep volt. Egyébként a Luther Márton Evangélikus Kollégiumból érkeztem ide, a Túróczyba és ott nyolc éven keresztül voltam intézményvezető” – mondta az új vezető, Pampuch Zoltán.

179 nap az iskolapadban

Bár az új tanév pénteken elkezdődött, nem is kell olyan sokat várni a gyerekeknek az első pihenésre, október 28-án kezdődik majd az őszi szünet. Az idei tanévben országszerte mintegy 716 ezer tanuló, köztük csaknem 94 ezer első évfolyamos kezdte meg tanulmányait az általános iskolákban, 242 ezren pedig a középiskolák küszöbét lépték át.