Bébicápák kispályán – utánpótlás futsal együttest indít a Blue Sharks

Kevesen mondhatják el magukról Magyarországon, hogy világbajnokok focisták ellen léphettek pályára. Márpedig a Blue Sharks futsal együttesének több tagja is játszhatott pár hónapja Cafu és Puyol ellen. A cápák számára érthetően nagy élményt jelentett a meccs, fontosabb azonban számukra, hogy a regionális bajnokságban jól szerepeljenek. 

- Sok fiatal, tehetséges játékos futballozik nálunk. Van egy 16 éves labdarúgónk aki csak rövid ideje szerepel a csapatunkban, de már vezeti az U20-as góllövőlistát. A futsal egy remek kiegészítője lehet a nagypályás játéknak. Gyors, fejleszti a technikát, amit nagypályán is kamatoztathatnak – mondta Székely János szakágvezető.

A felnőtt és az U20-as csapat most „kistestvért” kap, U15-ös utánpótlás együttest is indít a Blue Sharks. A gárda edzője Knobloch Sándor lett. A bajnoki meccseket hétfőn esténként a Continental Arénában vívja a csapat, és egyre népszerűbb a sportág. 

- A sportolókat biztosan motiválja, hogy az Arénában játszhatnak, és bízunk abban, hogy még több fiatal kezd majd el rendszeresen mozogni nálunk. Ehhez minden feltétel biztosított – mondta Sitku Ernő, az Élsport Kft. ügyvezetője.

Pénteken nagyüzem lesz az élcsapatoknál. 16 órától a Blue Sharks kosárlabda együttese a BKG-Príma gárdáját fogadja, majd 19 órától a Fatum Nyíregyháza játszik a Haladás ellen. A két meccsre együtt kedvezményes áron lehet jegyet vásárolni. 17 órától a kézilabdások is játszanak, ők a Bem Iskolában fogadják a Fradi U21-es csapatát.