Baleset játék közben
Fotó: Illusztráció

Úgy próbálta megnyugtatni egy anyuka az 1 éves kisfiát, hogy többször a levegőbe dobta, azonban nem tudta elkapni, a gyerek arccal a padlóra esett.

Az elmúlt év karácsonyán egy nyíregyházi család éppen az ünnepi reggelit fogyasztotta el, és eközben a 13 hónapos kisfiúk nyűgösködött, ezért az édesanyja játszani kezdett vele. Játék közben az anyuka többször a levegőbe dobta a kisfiút és el is kapta, azonban az utolsó feldobás olyan szerencsétlenül sikerült, hogy a gyermek az édesanya háta mögött arccal esett a konyha műanyag borítású padlójára.

Nem látszódtak a gyermeken komolyabb sérülések, de a szülők még aznap kórházba vitték a kisfiút, ahol az orvosok megállapították, hogy 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek az arcán és a koponyáján. Szerencsére súlyosabb következmények nélkül meggyógyult a gyermek.

Az édesanyát a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki, ugyanis gondatlanságból okozott testi sértést a gyermekének. A gondatlanság azt jelenti, hogy nem akarta a sérülés bekövetkezését, de előre látnia kellett volna, hogy a gyermek levegőbe dobálása milyen veszélyekkel járhat.

Figyelemmel az édesanya beismerő vallomására, a sértettel való családi kapcsolatára, továbbá arra, hogy mindent megtett a gyermek ellátása érdekében, ezért az ügyészség nem emelt ellene vádat, hanem az eljárást 1 évre felfüggesztette. Ha az 1 év eredményesen eltelik, az ügyészség megszünteti az eljárást.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség