Asztalitenisz verseny kollégiumok között

Kollégiumok között rendeztek asztalitenisz versenyt a nyírszőlősi iskolában. 15. alkalommal találkoztak a megye kollégiumai. Az esemény egyben emléktorna is volt. 

Hagyomány már, hogy minden évben megrendezik a Megyei Kollégiumok Asztalitenisz versenyét a nyírszőlősi iskolában. 15. alkalommal találkoztak idén a csapatok. 

- Nagyon népszerű a rendezvény, idén is 15 csapat 140 versenyzője érkezett a megye különböző pontjairól - mondta  Baloghné Horváth Anna, az Arany János Gimnázium és Általános Iskola Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézmény kollégiumvezetője. 

A Szőlőskerti iskolában nagy hagyománya van a sportnak, rendszeresen mozognak a diákok. 

- Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek sportoljanak, különösen egy ilyen járvány után. Ha egészségesek, az iskolában is jobban teljesítenek - mondta Tamás Csaba tagintézményvezető.

Az esemény egyben Verebélyiné Tóth Marianna Emlékverseny is. Több mint egy évtizeddel ezelőtt ő indította el az asztalitenisz tornát. A rendezvény jó alkalom volt a kollégiumok közötti kapcsolatápolásra is. 

- Jó a viszony a megyei kollégiumok között, de ez tökéletes alkalom arra, hogy ezt tovább ápoljuk- mondta Kantár Attila, a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium igazgatója. 

Nyíregyháza jelentősen támogatja a szabadidősportot. Nyírszőlősön is több, sportot érintő beruházás történt az elmúlt időszakban, és számos sportágat is űzhetnek az itt élők. 

- Nyírszőlősön a Mozdulj Nyíregyháza keretében rendszeresen van jóga, gerinctorna, lehet asztaliteniszezni, futballozni, kocogni, erősíteni. A város teljes mellszélességgel támogatja a szabadidősportot – tette hozzá Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő. 

Az asztalitenisz torna a tervek szerint jövőre is folytatódik.