Bajnokok és GP résztvevők érkeznek - Fazekas Dennis futamokat nyert a junior VB-selejtezőn

Igazi világsztárok érkeznek május 21-én a megyébe, ekkor rendezik a salakmotoros Európa-bajnokság egyik selejtezőjét. Több olyan motorost láthatnak a nézők, akik a legrangosabb sorozatban, a GP-ben is rajthoz álltak. A magyar Fazekas Dennis legutóbb a junior VB döntőbe kerülésért harcolt. 

A magyar salakmotorosok közül a hétvégén Fazekas Denis Krskoban állt rajthoz a junior VB selejtezőn.  Dennis számára igen balszerencsésen kezdődött a verseny, hiszen első két futamában pont nélkül zárt, majd a viadal végére két futamgyőzelem és egy második hely is összejött neki. Megszerzett 8 pontjával, így a 9. helyen zárta a versenyt.

Május 21-én Fazekas Dennis is ott lesz a Nagyhalász Speedway Ringen az EB-selejtezőn. Közben folyamatosan érkeznek a nevezések az EB-selejtezőre. Dominik Kubera, Václav Milík és Oliver Berntzon már biztosan ott lesz a Speedway Ringen, mindhárman indultak már több GP versenyen. Az olasz Nicolas Covatti is indul, ő hatszoros olasz bajnok, tavaly két verseny kivételével mindig ő győzött. Az összetett bajnoki címet végül Covatti óriási pontelőnnyel nyerte meg Paco Castagna előtt. 

- Már korábban is remek mezőny érkezett, és most is Dániából, Svédországból, Lengyelországból kiváló motorosokat láthatunk vendégül - mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

A következő napokban további GP résztvevők nevezése is várható. A fejlesztéseknek köszönhetően az elmúlt években parkoló épült a pálya körül, és készül a villanyvilágítás is, a tervek szerint ősszel már villanyfényes versenyt is lehet tartani. A május 21-i EB-selejtezőre érdemes időben érkezni, 10 órától már edzést tartanak a motorosok, a rajt pedig 15 órától lesz.