Bajnoki címek után irány az Európa-bajnokság és a korosztályos világbajnokság!

Kaposváron rendezték az elmúlt napokban az úszók Ifjúsági Országos Bajnokságát. A Nyíregyházi Sportcentrum több versenyzője is rajthoz állt, közülük Hatházi Dóra volt a legeredményesebb. Azok után, hogy 200 pillangón második lett, győzött 100 és 50 pillangón, majd 100 méter gyorson a dobogó harmadik fokára állhatott. 

– Az eleje nagyon jól indult, bár a délelőtti 200 pillangó nem esett jól, de délután tudtam javítani. Végül két egyéni csúcsot is tudtam úszni, aminek nagyon örültem - mondta Hatházi Dóra. 

200 pillangón is kevés hiányzott az aranyéremhez, egy ifjúsági olimpiai bajnoktól kapott csak ki a nyíregyházi úszó. A jó eredmények egyben azt is jelentették, hogy indulhat a kazanyi Európa-bajnokságon, melyet július 2-9. között rendeznek. Itt váltóban is számít a nemzeti csapat Hatházi Dórára. Nehéz ilyen rövid idő alatt újból formát időzíteni. 

- Nagyon nehéz feladat, de igyekszünk megoldani. Az egyéni számok mellett a 4x100-as, a 4x200-as gyors váltóban, a 4x100-as vegyes váltóban és a mix váltóban is számítanak Dórira – mondta Gyula Sándor edző. 

A sűrű nyári program tovább folytatódhat a nyíregyházi sportoló számára, mivel augusztusban Budapesten korosztályos világbajnokságot rendeznek, és 50, 100 és 200 pillangón is jó esély van arra, hogy Hatházi Dóra képviseli majd Magyarországot.