Bajnoki címek két számban
Két arany, két ezüst és egy bronzérmet szereztek a nyíregyházi sportolók a 120. Atlétikai Magyar Bajnokságon. Bakosi Péter idei legjobbjával nyerte a férfi magasugrást.

 Több számban is éremeséllyel vágtak neki a bajnokságnak a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái. Ónodi Dávid 100 méteren második lett, 200-on viszont megsérült, így nem tudta befejezni a versenyt. Bakosi Péter viszont nagyszerű formában versenyzett, és a magasugró beállítva idei legjobbját 222 cm-el nyert. Győzött a 4x400-as női váltó is, Pál Robin pedig hármasugrásban lett második. A nyíregyházi csapat egyetlen bronzérmét a diszkoszvető Kerekes Dóra szerezte. A szakemberek szerint nehéz egy éven belül ilyen sokszor formát időzíteni.

- Azok a versenyzők, akik nemzetközi versenyeken is indultak, már nincsenek csúcsformában. Egy évben egy-két alkalommal lehet kihozni a versenyzőkből a legjobb eredményt, ezen már túl vagyunk. De ez a vetélytársakra is igaz, és mivel szeptemberben rendezik a csapatbajnokság döntőjét, még akkor is jó teljesítményt kell nyújtani - mondta Vas László vezetőedző, Nyíregyházi Sportcentrum

A csapatbajnokságon Debrecennel közösen indít csapatot a Sportcentrum, és bíznak abban a vezetők, hogy dobogón végeznek.

Dankó L