Babamasszázst oktatnak a szülőknek - Célja a szülő-gyermek kapcsolat erősítése
Babamasszázst oktatnak a szülőknek - Célja a szülő-gyermek kapcsolat erősítése

A 2013-ban alakult Nyíregyházi Leány- és Nőegylet Egyesület kiemelt figyelmet fordít a nők és gyermekek egészségének megőrzésére. Egyedülálló kezdeményezéseik – mint a csecsemőmasszázs-oktatás és az „ajándékóra” – középpontjában a szülő-gyermek kapcsolat erősítése, a kötődés mélyítése áll.

 

A Nyíregyházi Leány- és Nőegylet Egyesület elnökétől, Rákóczi Ildikótól megtudtuk, jelenleg a babamasszázs-oktatás zajlik. A tanfolyam öt foglalkozásból áll, alkalmanként 60–90 perces és több egymásra épülő elemből áll össze, ezek együttes elsajátítása fejti ki pozitív hatását. – Jól bevált és nemzetközileg is alkalmazott technikákat adunk át a szülőknek, mellyel ők masszírozhatják gyermeküket. A babamasszázs-tanfolyamunk jelentősége abban rejlik, hogy az édesanya vagy édesapa képes legyen elsajátítani a bemutatott tevékenységet. A szülők által végzett babamasszázs számos jótékony hatása ismert, többek között segíti a szülő-gyermek kötődés elmélyülését, a szervezet kiegyensúlyozott működését, az idegrendszer érését, az immunrendszer erősítését, koraszülöttek esetében pedig a súlygyarapodás mértékét is növelheti – mondta el az egyesület elnöke, Rákóczi Ildikó.

A nyíregyházi egyesület programjainak célja, hogy hozzásegítsék a szülőket ahhoz, hogy a lehető legtöbbet tehessenek gyermekük egészséges fejlődése érdekében.