Az utolsó hazai meccs, szurkolókkal - A Városi Stadionban a Vasast fogadja a Szpari

Utolsó hazai mérkőzését vívja a Nyíregyháza Spartacus vasárnap a bajnokságban. Az ellenfél a Vasas lesz, és a szezonban először lehetnek nézők a lelátókon. A tervek szerint ez lesz az utolsó meccs a jelenlegi Városi Stadionban. 

1980-ban először rendezhettek NB-I-es találkozót a Városi Stadionban. Teljesen megtelt a létesítmény, még a nyárfákról is emberek lógtak. Futballmeccsek mellett rendeztek itt ifjúsági Atlétikai EB-t, bajnokságokat, diákolimpiát, de voltak koncertek is. A vasárnapi Vasas elleni bajnoki lehet az utolsó futballmeccs a stadionban, a tervek szerint nyáron elkezdődnek az építési munkálatok. Szatke Zoltán több mint 200 bajnokit játszott itt a Spartacusban, évek óta pedig edzőként dolgozik itt.  

- Közel negyven évet töltöttem itt, rengeteg emlék köt ide. Voltak sikerek és kudarcok is, persze az ember inkább a szépre gondol vissza szívesen. Rangadók a Debrecen, Diósgyőr ellen, legyőztük a Fradit, de azt is látjuk most, amikor több új stadionban játszunk a Szparival, hogy eljárt fölötte az idő. Megtiszteltetés lesz majd a játékosoknak az új nyíregyházi stadionban futballozni - mondta Szatke Zoltán. 

Vasárnap az a Vasas érkezik majd, mely a feljutásért harcol. A Szpari számára nem sikerültek jól a legutóbbi meccsek, így szeretne javítani az együttes az éllovas ellen. 

- Nagyon rossz passzban vagyunk, próbáljuk felrázni a héten a csapatot. Sérülések, eltiltások, edzőváltás, sok dolog történt az elmúlt hetekben. Tudjuk, hogy a Vasas számára nagy a tét, nyerniük kell a feljutás érdekében, mi viszont szeretnénk megnehezíteni a dolgukat, és egy jó eredménnyel búcsúztatni a stadiont - mondta Huszák Géza edző.  

Először lehetnek nézők a találkozón tavasszal. Gresó Mátyás a télen érkezett Nyíregyházára, és nagyon várja már, hogy szurkolók előtt futballozhasson. 

- Nagyon sokszor megnéztem a Debrecen elleni mérkőzést a videómegosztó portálon, és minden alkalommal kiráz a hideg, amikor hallom a szurkolókat. Remélem, hogy sokan kijönnek majd vasárnap, buzdítanak bennünket, az nagyon sokat segíthet - mondta Gresó Mátyás játékos.  

Sportrendezvényen nézőként érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek, valamint a felügyeletük alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személyek vehetnek részt. A Városi Stadionba való belépést megelőzően a biztonsági szolgálat szakemberei ellenőrizni fogják az érvényes védettségi igazolvány és a személyazonosításra szolgáló arcképes igazolvány együttes meglétét. Fontos tudni, hogy a védettségi igazolványt nem helyettesíti az oltás beadásakor kapott írásos dokumentum, így a stadionba való belépéskor azt a biztonsági szolgálat nem fogja elfogadni! A találkozó vasárnap 20 órakor kezdődik, érdemes korábban érkezni, mivel az ellenőrzések miatt a belépés a szokásosnál lassabban halad majd.