Az uniós források hatékony felhasználásának fontosságára hívta fel a figyelmet a Momentum

Az európai uniós pénzeknek köszönhetően a Jósavárosban megújultak óvodák, iskolák, jelenleg is folyik a Korányi út építése – mondta a Momentum Mozgalom által szervezett pénteki sajtótájékoztatón Babosi György. 

A Szövetségében Nyíregyházáért 2. számú kerületben induló képviselőjelöltje hozzátette: az uniós fejlesztési pénzek felelős felhasználásától függ Nyíregyháza jövője is. Ennek segítségével szeretnék fejleszteni tovább a városrészt, például a panelházak belsejének felújításával. Az MSZP-s Jeszenszki András, az ellenzéki pártszövetség polgármesterjelöltje azt mondta, önrendelkezést szeretne a helyi közösségben, beleszólással a saját ügyekbe. Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője támogatásáról biztosította a szerveződést. Szerinte az októberi választásnak van tétje helyben, de országosan is, mégpedig az elvándorlás megállítása, a politikai tétje jelzés a kormánynak, és európai tétje is van.

Dr. Cseh Katalin, Momentum Mozgalom EP képviselője kiemelte:

Ezen a választáson az a tét, hogy be tudjuk bizonyítani azt, hogy Magyarországon igenis európai állampolgárok élnek, hogy hiszünk az európai alapértékekben, hogy meg tudjuk változtatni ezt a vezetést. Mert ha az Európai Unió bizalma elfogy bennünk, az nagyon nagy probléma. Itt, Nyíregyházán is látjuk azt, hogy az Európai Uniós források mennyire sokat hozzá tudnak tenni az életszínvonalhoz, hogy milyen sokat adnak a városnak, még úgy is, hogy sajnos ezek a pénzek nincsenek jól felhasználva.