Az UNICEF Fiatal Nagykövetét fogadta Nyíregyháza polgármestere

Mozgalmas hét áll Trizner Laura mögött. A nyíregyházi Arany János Gimnázium 17 éves tanulója az Országos Gyermekmentő Szolgálat meghívására október 14-én ifjú képviselőként részt vehetett a Gyermek és Ifjúsági Országgyűlésen, ahol iskoláját és Nyíregyháza város fiataljait képviselve felszólalóként a diákokat érintő kérdést tehetett fel a jelen lévő minisztereknek, államtitkároknak. Az Ifjúsági Országgyűlésen több mint 200 gyermek vett részt, akik az ország különböző pontjairól érkeztek. Laura az ülésterem első soraiban kapott helyet, ahol az oktatással, sporttal, az országhatár védelmével, az egészségüggyel és a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdéseket feltevő fiatalok ültek, s a nyíregyházi lány a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdést tett fel.

Trizner Laura október 12-én mint az UNICEF Fiatal Nagykövete részt vett a Gyermekbarát települések díjazására megrendezett budapesti eseményen, ahol az UNICEF Magyarország vezetősége felkérésére konferálta az eseményt.

További képekért kattintson a fotóra!

– Az UNICEF és az Emberi Erőforrások Minisztériuma első alkalommal hirdette meg az önkormányzatok részére a pályázatot. Megtisztelő feladat volt számomra, hogy az UNICEF független szakértőkből álló Bíráló Bizottságának tagja lehettem mint Fiatal Nagykövet, s az én véleményem is számított a végső döntés meghozatalánál – mondta Trizner Laura. – Fontosnak tartom, hogy a döntéshozó felnőttek a fiatalok véleményét is meghallgassák, és Magyarországon minél több gyermekbarát település legyen, ahol jó gyereknek lenni.

Az UNICEF Fiatal Nagykövetét, illetve a Gyermek és Ifjúsági Országgyűlés képviselőjét szombat délelőtt a Városházán fogadta Nyíregyháza polgármestere. Trizner Laura dr. Kovács Ferenc polgármesternek elmesélte, milyen volt felszólalni az ifjúsági parlament képviselőjeként, valamint részt venni és konferálni az UNICEF rendezvényén.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)