Az OTP Bank lett az Év Bankja

A Mastercard – év bankja verseny keretében idén kilenc kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok. Neves szakemberekből álló zsűri jelölte ki a győztest az indulók közül, a korábbinál részletesebb értékelési rendszer és pontozási irányelv figyelembevételével.

Az OTP Bank összesen 4 első helyezést ért el:

· Mastercard - Az év bankja

· Mastercard - Az év társadalmilag felelős bankja

· Mastercard - Az év legrokonszenvesebb bankja 2016

· Mastercard – Az év bankára - Kovács Antal, OTP Jelzálogbank

[REKLAM]

Az OTP Csoport hazánk piacvezető és a régió egyik legstabilabb pénzintézete. Nemzetközi összehasonlításban is rendkívül erős a tőkehelyzete, valamint jelentős a likviditási tartaléka. Több területen is képes volt növelni piaci részesedését, az OTP Private Banking fennállása óta a legnagyobb növekedést érte el. Az OTP Bank legfontosabb ereje abban rejlik, hogy csaknem 70 éve stabil, kiszámítható, megbízható partnere az ügyfeleknek, mindenhol, mindenkor elérhető. Az ügyfelek megtartása érdekében folyamatosan korszerűsíti a termékkörét, fejlesztéseket hajt végre. Kelet-közép-európai viszonylatban is alacsonynak számító lemorzsolódási mutatóval rendelkezik. Az OTPdirekt szolgáltatásai folyamatosan bővülnek, a digitális megújulás mérföldkövei a Simple applikáció fejlesztése és a Kedvezményprogram bevezetése voltak. Az OTP Bank akvizíciós lendülete is töretlen, az AXA Bank magyarországi üzletágának átvétele a közelmúltban zárult le.

A Mastercard versenyén az „Az év bankára” címet idén Kovács Antal, az OTP Jelzálogbank igazgatóságának elnöke, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese nyerte el. Ezzel a díjjal a bankszakma saját körein belül ismeri el a kiemelkedő teljesítményt, hiszen a kategória győztesét a bankárok maguk közül választották ki.

[REKLAM]

„Az év társadalmilag felelős bankja” kategóriában szintén első díjat nyert az OTP Bank, a Magnet Bankkal megosztva, ebben a kategóriában ugyanis két első helyezettet hirdettek. Az OTP Csoport tavaly rekord összegű támogatást 2,5 mrd Ft-ot fordított adományozásra, melynek több mint 80%-a az OTP Bankhoz köthető. A támogatások hosszú távú csr-stratégiában meghatározott célokra összpontosítja a bank, saját alapítványain keresztül járul hozzá a hazai kultúra (Prima Primissima), az esélyteremtés (Humanitás Szociális Alapítvány) és az oktatás (OTP Fáy András Alapítvány) fejlesztéséhez.

„Az év legrokonszenvesebb bankja” kategóriáról a közönség döntött, méghozzá a bankok vezetőinek videóüzenetei alapján. A verseny honlapján megjelent videókra több mint tízezer szavazat érkezett, az új kategóriában is az OTP Bank kapta a legtöbb szavazatot.

(Fotó: internet)