Az Oltalom Szeretetszolgálat védett családjait ajándékozta meg az OTP Fáy Alapítvány.

Az OTP Fáy Alapítvány Nyíregyházi Oktatási és Innovációs Központjában rendezett jótékonysági eseményen a nyíregyházi Oltalom Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonában élő 50 rászoruló családnak adományozott tartósélelmiszer-csomagot. Az OTP Fáy Alapítvány és két mintaiskolája, az OTP Bank, illetve a Humanitás Szociális Alapítvány zsákjait fővárosi középiskolások díszítették. Az idei adventre 6 millió forintot ajánlott fel a pénzintézet.

Az OTP Fáy Alapítvány a hétköznapokban jövőtudatosságra neveli a fiatalokat, pénzügyi edukációt folytat, ezen túl a fenntarthatóság, a soft kompetenciák fejlesztésével kapcsolatos képzéseket, tréningeket szervez. Advent idején az OTP Bankkal, illetve a Humanitás Szociális Alapítvánnyal adomány-körútra indulnak. 

Ez most a nyíregyházi központunk, ahol vagyunk. Itt is vannak tréningek. Nagyon sok esetben nehéz élethelyzetben lévő gyerekeket fejlesztünk, és innen járunk ki a környező településekre. Minden évben van egy adományozási programunk, amikor hátrányos helyzetű, vagy nehéz élethelyzetben lévő családoknak az OTP Bankkal és a Humanitás Alapítvánnyal adományt adunk át. Tárgyi adományt, általában élelmiszert”

– nyilatkozta Csejtei Ildikó, az OTP Fáy Alapítvány ügyvezetője. Az OTP Bank civil szervezete a Humanitás Alapítvány, melyet a ’90-es évek elején hozott létre a bank, és azóta is támogatja törekvéseit. Szociális területen tevékenykednek, egész évben. Gyógyászati programot támogatnak és ösztöndíj pályázatot, ezek közül a karácsonyi adományozás a legnépszerűbb.

„150 rászoruló családnak segítünk országszerte. Ez az egyik átadási helyszínünk Nyíregyházán, de megyünk Battonyára, illetve tegnap már a Jászságban voltunk. 50-50 zsákot adunk át rászoruló családoknak. Ezekben a zsákokban tartós élelmiszer van. Liszt, cukor, olaj, és minden, ami egy háziasszonynak, egy édesanyának a család ellátásához szükséges, illetve a karácsony apropóján szaloncukor, édesség a gyerekeknek”

– tájékoztatott dr. Nagy Krisztina, a Humanitás Szociális Alapítvány titkára. 35–40 ezer forint értékű élelmiszercsomagokat állítottak össze a Fáy Alapítvány két mintaiskolája, a Budai Gimnázium és Szakgimnázium, illetve a Jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium diákjainak segítségével. Nyíregyházán és a megyében teljesít szolgálatot az Oltalom, most ők is a kiválasztottak között vannak.

 

„Hajléktalanok ellátása az egyik szakterületünk, a másik a gyermekvédelemben Családok Átmeneti Otthonát működtetünk, és nevelőszülői hálózatunk van. Családi bölcsőde, ami még a fenntartásunk alatt van, illetve a felzárkózó települések programban Nagycserkeszen és Olcsván is jelen vagyunk”

– sorolta Miklovich Gabriella, az Oltalom Szeretetszolgálat gazdaságvezetője. A Családok Átmeneti Otthonában 14, a nevelőszülői hálózatban 18 család, és a településeken is rászoruló családok kapnak a felajánlásból. Széles körű gyűjtést szervezett az OTP a kollegák körében. A 3 és fél millió forintos civil adományokat 6 millióra egészítette ki az OTP Bank, melyből óvodák is részesülnek.