A Roma Munkaadók és Munkavállalók Szövetsége elismerésben részesítette a támogató szakemberek munkáját

A Roma Munkaadók és Munkavállalók Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Szövetsége elismerésben részesítette azokat a szakembereket, akik szaktudásukkal és tevékenységükkel hozzájárultak a roma közösség felemelkedéséhez és társadalmi integrációjának elősegítéséhez.  A díjakat a szövetség elnöke, Balogh Artúr adta át ma délelőtt a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

A Roma Munkaadók és Munkavállalók Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Szövetségének díját vehették át azok a szakemberek, akik évtizedeken keresztül dolgoztak a romák érdekében, és olyan feladatokat láttak el, amelyek elősegítették az integrációs folyamatokat. A díjátadón sor került az Értékeink – akikre büszkék vagyunk című kiadvány bemutatójára is, amelyet a roma civil szervezet jelentetett meg. A kiadvány a roma értékek mellett azokat az embereket mutatja be, akik a roma közösség felemelkedéséhez nagyban hozzájárultak.

– A kiadvány témája a roma értékek. Azok a kulturális hagyományos értékek, amit megőriztünk évtizedeken, évszázadokon keresztül. Azokról a személyekről szól, akik nagyban hozzájárultak a romák integrációjához, illetve felemelkedéséhez

– nyilatkozta Balogh Artúr, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának, illetve a Roma Munkaadók és Munkavállalók Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Szövetségének elnöke. A roma civil szervezet elnökének ünnepi köszöntőjét és a kiadvány bemutatását követően az elismerések átadására került sor. A díjazottak érdemi munkája mellett az elnök kiemelte a nemrég elhunyt megyei főjegyző, dr. Fazekas János és a nyírszőlősi általános iskola kollégiumvezető, Verebélyiné Tóth Marianna tevékenységét, akik hatékonyan segítették a civil szervezet működését. Az elismerésben részesülők kivétel nélkül konstruktív munkájukkal, együttműködésükkel, valamint szaktudásukkal segítették a roma közösség felemelkedését és társadalmi integrációjuk elősegítésében is aktív szerepet vállaltak.

– Úgy gondoljuk, hogy ők hosszú évtizedeken keresztül mindent megtettek azért, hogy a romák integrálódjanak, felemelkedjenek, beilleszkedjenek az oktatásba, foglalkoztatásba, részt vegyenek képzésben, uniós és kormányzati programokban. Ezek a személyek megtették, amit meg lehetett a cigányság felemelkedéséért, kultúrájáért, hagyományaiért és a többséghez való integrálódásért

tette hozzá az elnök. A díjazottak között volt Baloghné Horváth Etelka, a Roma Munkaadók és Munkavállalók Szövetségének elnökhelyettese, Teremi Lászlóné önkormányzati képviselő, Szilágyi Pálné, a Szőlőskerti Általános Iskola kollégiumának nevelőtanára, Németh Lászlóné, a Nyíregyházi Munkaügyi Központ ügyintéző munkatársa, Gurbán Csaba, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság rendőr századosa, Márföldi István volt önkormányzati képviselő, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke. Az elismerések nemcsak a kitüntetett szakembereket, hanem az egész roma közösséget is erősítik. Az ünnepség összefogásról, elkötelezettségről és az érdemi munka elismeréséről tanúskodott, hozzájárulva egy olyan roma közösség létrejöttéhez, amelyben mindenki megtalálhatja a helyét és minden tehetség érvényesülhet.

 

 

Kapcsolódó galéria

Roma Munkaadók és Munkavállalók Szövetségének díjátadója